2022. december 04. - Barbara, Borbála
EUR : 408.78
USD : 388.17
Időjárás ikon

Musk már a csődöt is belebegtette a Twitter-alkalmazottaknak

Még mindig tart a felbolydulás a Twitter háza táján azután, hogy Elon Musk megvásárolta a platformot: az új tulajdonos a munkavállalókkal folytatott első nagy megbeszélésen ugyanis közölte, hogy nem tudja kizárni a csőd lehetőségét sem. Musk a csütörtök délutáni megbeszélésen állítólag arra figyelmeztetett, hogy a vállalat 2023-ban dollármilliárdokat veszíthet – értesült a Bloomberg News.

Ezt megelőzően az új tulajdonos egy köremailben is tájékoztatta a dolgozókat arról, hogy a Twitter nem lesz képes „túlélni a közelgő gazdasági visszaesést”, ha nem sikerül növelni az előfizetési bevételeket annak érdekében, hogy ellensúlyozza a csökkenő reklámbevételeket – tudta meg a Reuters három különböző forrásból.

A csökkenő bevételek miatt alig egy héttel azután, hogy Elon Musk hivatalosan is átvette a Twitter irányítását, már ki is rúgta a dolgozók felét. Musk ezt azzal magyarázta, hogy a cég naponta négymillió dollár veszteséget termelt, ezért nem volt más választása.

A dolgozókat azóta arról is tájékoztatta, hogy eltörli a home office-t. Intézkedései miatt több vezető pozíciójú dolgozója felmondott már a hírek szerint, egyebek mellett távozott, Lea Kissner, a Twitter biztonsági igazgatója is. Musk több újítást is bevezet: ilyen az is, hogy havi 7,99 dollárért bárki vásárolhat a magának kis kék pipát, ami mostanáig a politikusok, hírességek, közéleti szereplők, cégek profilján jelezte, hogy igazolt fiókról van szó.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató