2024. április 26. - Ervin
EUR : 392.92
USD : 366.32
Időjárás ikon15°

Putyin az orosz nép számára idegen ideológiák közé sorolta LMBTQ+ propagandát

Az Egyesült Államok és más barátságtalan nemzetek – valamint a transznacionális vállalatok, civil szervezetek és médiumok – tevékenysége veszélyt jelent a hagyományos orosz értékekre – jelentette ki Vlagyimir Putyin elnök szerdán egy rendeletben.



A dokumentum azoknak az értékeknek a megőrzésére és védelmére szólít fel, amelyek lehetővé teszik az ország számára, hogy megvédje és megerősítse szuverenitását, miközben “megőrizze az orosz népet és fejlessze emberi potenciálját”.

Az orosz kulturális és történelmi tapasztalatokban gyökerező hagyományos értékek lehetővé tették, hogy a nemzet hatékonyan nézzen szembe az új kihívásokkal és fenyegetésekkel, miközben megőrizte identitását – áll a rendeletben.

A rendelet szerint ezek közé az értékek közé tartozik az emberi méltóság, az emberi jogok, az élet, a hazaszeretet, az erkölcsi eszmények, a hagyományos család, a történelmi emlékezet, a nemzedékek folytonossága és az Oroszországban élő valamennyi nép egysége.

A dokumentum azt is kimondja, hogy valamennyi nagy vallás – köztük a kereszténység, az iszlám, a buddhizmus és a judaizmus – mély hatást gyakorolt Oroszország értékeinek kialakulására, amelyeket vallásosak és nem vallásosak egyaránt osztanak.

Putyin új politikájának célja a hagyományos értékek megőrzése és megerősítése… generációkon keresztül, valamint a destruktív ideológiák terjedése elleni küzdelem.

AZ OROSZ NÉP SZÁMÁRA IDEGEN IDEOLÓGIÁK KÖZÉ SOROLJA A DOKUMENTUM AZ “EGOIZMUS, A BÜNTETLENSÉG ÉS AZ AMORALITÁS KULTUSZÁT”, A “HAZAFISÁG ÉS A CSALÁDI ÉRTÉKEK TAGADÁSÁT”, VALAMINT AZ LMBTQ+ PROPAGANDÁT.

“A szélsőséges és terrorista szervezetek, egyes médiumok, valamint az Egyesült Államok és más barátságtalan nemzetek, valamint egyes transznacionális vállalatok… akciói fenyegetést jelentenek a hagyományos értékekre” – áll a dokumentumban.

A rendelet szerint e fenyegetés ellen a fiatalokat célzó politikákkal, az oktatási reformmal, valamint a hagyományos értékeket népszerűsítő irodalom, művészet, film és média támogatásával kell fellépni.

A rendelet arra is utasítja a kormányt, hogy működjön együtt a civil társadalommal, őrizze meg Oroszország népeinek történelmi emlékezetét, és támogassa az orosz nyelvet, mind az országban, mind külföldön.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató