2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Zelenszkij: Herszon a miénk!

Az ukrán elnök szerint történelmi nap Herszon visszafoglalása, azt ígérte, minden ukránt fel fognak szabadítani.

Nyilatkozatot tett közzé Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a hivatalos Telegram-fiókján pénteken, miután az ukrán csapatok visszafoglalták Herszon városát. Zelenszkij szerint a mai egy történelmi nap, a város lakói soha nem vesztették el a reményt. Azt is közölte, hogy az ukrán különleges erők már a városban vannak.

Ünneplés Herszonban - katti ide!

Azt is elmondta, még ha a várost nem is tisztították meg teljesen az ellenségtől, a herszoniak már most eltávolítják az orosz szimbólumokat az utcákról és az épületekről, valamint eltüntetik a megszállók minden nyomát.



„Ugyanígy volt ez minden más városban is, amelyet felszabadítottak a mi védőink. Ugyanígy lesz ez azokban a városokban is, amelyek még mindig a visszatérésünkre várnak”. Ukrajna el fog menni minden ukránért" – tette hozzá, egy külön posztban pedig ukrán zászlós emotikon mellett azt írta ki, hogy "A mieink. Herszon a miénk".

Utána köszönetet mondott a hadseregnek, hogy elérhették Herszon felszabadítását. „Abszolút mindenkinek, a közlegényektől a tábornokokig. A fegyveres erőknek, a hírszerzésnek, az SBU-nak, a Nemzeti Gárdának – mindenkinek, aki közelebb hozta a mai napot Herszon számára”.



 Az ukrán hadsereg pénteken jelentette be, hogy Herszon városában vannak, az orosz katonák pedig "menekülnek a Dnyeper túloldalára". Herszon március óta orosz megszállás alatt volt. Az ukrán hírszerzés értesülése szerint az orosz parancsnokság "sorsára hagyta" a katonáikat Herszonban, és arra utasította őket, hogy öltözzenek civil ruhába. Zelenszkij valószínűleg erre utalt, amikor azt mondta, még nem tisztították meg az ellenségtől a várost.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató