2022. december 06. - Miklós
EUR : 409.36
USD : 387.65
Időjárás ikon

Egy biológiai férfi nyerte az amerikai tini szépségversenyt

Modell- és közösségi médiaipari karrierről is álmodik a „szépségkirálynő”.

Brian Nguyen – aki magát transzneműnk vallja – az első biológiai férfi, aki megnyert egy Miss America versenyt: ő vihette haza a Miss Greater Derry 2023 címet New Hampshire államban. A Miss Greater Derry ösztöndíjprogram 17 és 24 év közötti fiatal nőknek szól a hivatalos tájékoztató szerint – számolt be a Neokohn.

Nguyen győzelmét az Instagram-oldalán is közzétette. „A nevem Brian Nguyen, 19 éves vagyok, és jelenleg a Nashua Community College üzleti menedzsment szakán tanulok” – írta.

Miss Greater Derry ezután azzal folytatta, „remélem, hogy a diplomámat arra tudom majd használni, hogy fenntartható, etikus és befogadó termékeket, például ruhákat, kozmetikumokat és kiegészítőket hozzak létre. 

Emellett bízok abban, hogy a modell- és közösségi médiaiparban is lesz helyem”.

A „szépségkirálynő” azzal zárta bejegyzését, hogy „el vagyok ragadtatva, hogy én lehetek az ELSŐ transznemű nő, aki helyi Miss America cím birtokosa, és remélem, hogy mindenkit büszkévé tudok tenni. (...) Izgatottan várom a szolgálati évemet, és hogy áprilisban versenyezhessek a Miss New Hampshire címért, hogy mindannyian büszkék lehessetek rám.”

Nguyen éppen azután vitte haza a címet, hogy egy szövetségi fellebbviteli bíróság úgy döntött, hogy a Miss America szervezet nem kényszeríthető arra, hogy transzneműeket is felvegyenek a versenyzők közé. Az ítélet szerint a szervezet érvényesítheti az úgynevezett „született nő szabályát”, mivel azt az első alkotmánykiegészítés védi – tette hozzá a portál. 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató