2024. április 19. - Emma
EUR : 393.4
USD : 369.7
Időjárás ikon13°

Autósüldözés az M5-ös autópályán, palesztin embercsempészt fogtak el a rendőrök

A palesztin férfi azonban nem adta könnyen magát, mivel az üldözés után rálőtt a rendőrökre, majd paprikasprével is lefújta őket.



A rendőrök 30 kilométeren keresztül üldöztek egy férfit az M5-ös autópályán. A hatóságoknak egy német rendszámú kisbusz lett gyanús, így meg akarták állítani, azonban a 24 éves palesztin sofőr a fék helyett inkább a gázra taposott és nagy iramban elmenekült a rendőrök elől.

Az egyenruhások üldözni kezdték, a kisbusz sofőrje azonban nem kímélt senkit: veszélyeztette az utasai és az autópályán haladók életét is. Végül a rendőrök Maglódnál érték utol a férfit. A fiatal palesztin állampolgár azonban nem adta könnyen magát, kipattant az autóból és gyalog próbált elmenekülni, miközben előkapta a gáz-riasztó fegyverét és rálőtt az egyik rendőr arcára.

A beszámolók szerint senki sem sérült meg súlyosan, az egyenruhás a kezével elhárította a lövést, így a férfi csak a fülét találta el, ami bár vérzett, de a sérülés nem volt komoly. Az embercsempész azonban még ezután sem adta fel, egy másik rendőrt paprikasprével fújta le. 

Ennek ellenére végül sikerült elfogniuk a férfit, akinek a zsebében egy tíz centiméter pengehosszúságú bicskát is találtak - írja a Bors.

Azóta gyanúsítottként is kihallgatták, aki a hátrahagyott furgonban talált 26 - magát szír állampolgárnak valló - ember ellenére is nemhogy nem ismerte be a bűnösségét, de még panasszal is élt a gyanúsítás ellen. 

A férfi ellen most több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés miatt a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság folytat nyomozást, amely ügyben elrendelték letartóztatását.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató