2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Rasovszky Kristóf holtversenyben megnyerte a nyíltvízi úszók világkupa-sorozatát

Rasovszky Kristóf holtversenyben megnyerte a nyíltvízi úszók világkupa-sorozatát, amelynek záróversenyén, az izraeli Eilatban Betlehem Dávid bronzérmesként végzett.

Az olimpiai ezüstérmes Rasovszky negyedikként csapott célba szombaton a 10 kilométeres távon (célfotó döntött a javára a végén), így összetettben megőrizte első helyét az olaszok sztárjával, Gregorio Paltrinierivel szemben, aki viszont eilati sikerével pontszámban beérte magyar riválisát.

A 19 esztendős Betlehem pályafutása második dobogós helyezését szerezte meg a felnőttek között a vk-sorozatban, aminek köszönhetően végül a harmadik helyen fejezte be a szériát.

A Magyar Úszó Szövetség közleményéből kiderül, hogy a két magyar versenyző anyagilag sem járt rosszul:

Rasovszky a 25 ezres fődíjjal együtt 33 900 dollárt keresett az idén, míg Betlehem 20 150 dolláros bevétellel zárta az szezont.

"Amiért jöttünk, megcsináltuk, nekem sikerült az összetett elsőség, Dávid megtartotta a dobogós helyét, sőt, itt is harmadik lett, azaz nem lehetünk elégedetlenek.

Természetesen nem úgy álltam neki, hogy mindenképp negyedik akarok lenni, mert akkor bármi történik, megvan az első hely, de most így jött ki a lépés; nem vagyunk csúcsformában, viszont ami bennünk van, azt kiadtuk magunkból.

A rajtnál beragadtam, aztán amikor utolértem az élmezőnyt, akkor hirtelen mindenki elöl akart lenni, azaz picit visszább húzódtam. Aztán az utolsó egyenesre fordulva elég szépen lenyomtak, azaz nem tudtam elmenni a többiekkel, viszont amikor láttam, hogy ötödik-hatodik vagyok, akkor azt mondtam magamban, ezt most muszáj meghúzni, olyan nincs, hogy legalább a negyedik hely ne legyen meg. A végére ott maradtunk Acerenzával, és úgy voltam vele, hogy ezt biztos nem engedem el. Végül célfotóval meglett, azaz a sors visszaadta, amit tavaly elvettek tőlem, mert akkor célfotóval másodiknak hoztak ki egy kissé ellentmondásos benyúlás után” – idézi Rasovszkyt a közlemény.

A nőknél a brazil Ana Marcela Cunha nyerte meg a vk-t, megelőzve a holland Sharon van Rouwendaalt. Az eilati verseny előtt még azonos pontszámmal álló riválisok között az döntött, hogy azon Cunha – a győztes ausztrál Chelsea Gubecka mögött – második lett, miközben Van Rouwendaal csak ötödikként ért célba.

A női vk-sorozat legjobb magyarjaként Olasz Anna a 16. helyen végzett összetettben, Eilatban viszont hatodik helyével Szimcsák Mira bizonyult a legjobbnak honfitársai között.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató