2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Der Standard: Magyarországon veszélyes bűnözőknek állítják be a migránsokat

A bevándorlók arra panaszkodnak az osztrák lapnak, hogy lábon ütik őket a rendőrök, amikor létrával próbálnak meg átmászni a határkerítésen.

A román határrendészek elveszik a bevándorlók pénzét, a magyarok pedig meg is verik őket – erre panaszkodtak migránsok az osztrák újságírónak, aki a magyar–szerb–román-határháromszögben keresett fel olyanokat, akik hihetetlen nyomorban várnak a jó szerencséjükre. Igaz, utóbbival kapcsolatban hozzáteszi a lap: a migránsokat azért ütik lábon a magyar határrendőrök, mert megpróbálnak létrával átmászni a kerítésen.

A lap szerint újabb és újabb csoportok érkeznek és a legtöbbjüknek sikerül belépniük Magyarországra, onnan azután Ausztriába mennek tovább. Gyakran félig összeomlott házakban húzzák meg magukat, amelyek tele vannak élősködő bogarakkal. Fagyoskodnak, nincs WC és mosdási lehetőség. Akik ezek után átjutnak, azok igencsak megbecsülik.

A magyar migrációs politika időközben annyira „barbár” lett a Der Standard szerint, hogy a Frontex tavaly januárban kivonult, amire még nem volt példa egyetlen másik uniós tagállam esetében sem.

Az Orbán-kormány amúgy veszélyes bűnözőknek állítja be a menekülteket”
– véli a lap. 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató