2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Palkovics László után lemondott államtitkára, Vitézy Dávid is

Meg nem erősített információk szerint hétfőn bejelentette lemondását Vitézy Dávid, aki közlekedésért felelős államtitkár volt Palkovics László minisztériumában.

A múlt héten derült ki, hogy Palkovics László – bizonyos konfliktusok, nézeteltérések miatt – lemond a Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM) vezetéséről. A hírt hétfőn erősítette meg Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a kormány részéről.

Most újabb fejleményt jelent az ügyben, hogy azóta a jelek szerint Vitézy Dávid is benyújtotta a lemondását. Az államtitkár lemondását a korábbról Vitézyhez köthető Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület (VEKE) jelentette be, amely azt írta: Palkovics lemondásával a közlekedéspolitika Lázár János minisztériumához kerül át. 

A helyzet miatt ma 13 órakor Vitézy Dávid közlekedésért felelős államtitkár összehívta a minisztérium vezető munkatársait, bejelentette lemondását majd távozott. Ideiglenesen Kállai Éva helyettes államtitkár viszi az ügyeket, 48 óra van az átadás-átvételre

– írták. 

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató