2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Oroszok: provokáció a "lengyelországi rakétázás"

 A lengyel médiajelentések, valamint a lengyel területre állítólagosan lelőtt orosz rakétákról szóló hivatalos nyilatkozatok provokációnak minősülnek, amelynek célja a további eszkaláció - közölte az orosz védelmi minisztérium.

"A lengyel média és tisztviselők nyilatkozatai a Przewodów falu közelében állítólagosan lezuhant "orosz" rakétákról szándékos provokáció a helyzet eszkalálására. Az ukrán-lengyel államhatár közelében egyetlen célpontot sem találtak orosz fegyverek"

- közölte a minisztérium.

A védelmi minisztérium hozzátette, hogy a helyi média által "forrón követett" roncsnak semmi köze az orosz fegyverekhez.

Korábban a ZET lengyel rádióállomás nem hivatalos forrásokra hivatkozva azt közölte, hogy két rakéta zuhant le az Ukrajnával határos Lublini vajdasági Przewodów falu közelében. Az előzetes jelentések szerint két ember meghalt.

Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök az incidens bejelentése után összehívta a minisztertanács biztonsági bizottságának ülését. Piotr Müller kormányszóvivő megígérte, hogy az ülésen bejelentett összes adatot "lehetőség szerint a lehető legszélesebb körben ismertetjük a nyilvánossággal". Arra is felszólított, hogy meg nem erősített információkat ne tegyenek közzé.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató