2022. december 03. - Ferenc, Olívia
EUR : 408.78
USD : 388.17
Időjárás ikon

Leállt a Barátság kőolajvezeték - rakétatalálat érte

Leállt a Barátság kőolajvezeték, az ellátás egyelőre zavartalan – hangzott el az M1 kedd esti hírműsorában.

Az M1 információi szerint rakétatalálat érte az áramellátót a belorusz-ukrán határon. A vezeték nem sérült meg, csak az energiaellátó. Az ellátás egyelőre zavartalan. Az M1 Híradójában elhangzott információ szerint az oroszok nagy erőkkel bombázzák Ukrajna területét, a transzformátor-állomások a fő célpontok.

A fehérorosz határnál eltaláltak egy transzformátor-állomást, amely a Barátság kőolajvezeték áramellátásáért felelt. A jelenlegi helyzetben a Barátság olajvezeték leállt, ugyanis nincsen áramellátása a szivattyúknak.

A Molnak 90 napra elegendő friss kőolaja van, amelyet a finomítóiban fel tud használni.

Alternatív megoldásként az adriai kőolajvezetéken is tudnak kőolajat szállítani. A 90 nap elegendőnek mutatkozik, hogy a déli szállításokat megszervezzék – hangzott el a Híradóban.

Az orosz erők kedd délután nagyszabású rakétatámadást indítottak Ukrajna ellen, elsősorban energetikai létesítményeket támadtak, a csapások estig folytatódhatnak Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szerint.

Herman Haluscsenko energetikai miniszter közölte, hogy

a tömeges orosz rakétatámadás néhány, Ukrajnával szomszédos ország energiarendszerére is hatással lehet.

„Ez a támadás nemcsak Ukrajna energiarendszerét érintheti, hanem néhány szomszédunkét is” – írta Facebook-bejegyzésében. Kiemelte, hogy az energiarendszernek a mostani támadása volt a legmasszívabb a háború kezdete óta. Szeptember végén az Északi Áramlat vezetéket érte támadás – idézte fel az M1.

 

MTI

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató