2023. március 30. - Zalán
EUR : 385.03
USD : 356.11
Időjárás ikon

Donald Trump bejelentette, ismét elindul az elnökségért

Magyar idő szerint szerda hajnalban hivatalosan is bejelentette Donald Trump, hogy 2024-ben visszatérne a Fehér Házba, így ismét elindul az elnökségért. Floridai birtokán tartott kampánynyitó eseményén arról beszélt, hogy „újra újra naggyá tenné Amerikát”, miután

Joe Biden „két év alatt nyomorba döntötte az országot”.A korábbi elnök kicsivel több mint egyórán keresztül beszélt.

A Mar-a-Lago nevű floridai birtokán tartott kampánynyitóján Trump arról beszélt, hogy ő az, aki újra el tudja hozni az amerikaiaknak az aranykort – melyet már egyszer meg is tett, csak Biden és a demokraták lerombolták azt. Trump szerint soha korábban nem volt olyan jó dolguk az amerikaiaknak, mint elnöksége alatt.

A korábbi elnök kijelentette, hogy gondoskodni fog arról, hogy Bident ne válasszák meg újabb négy évre 2024-ben, ugyanis azt nem élné túl az ország. „Ezt nem viccelődve mondom, hanem könnyek között. Az országunk nem élne túl még négy évet” – fogalmazott.Trump arról beszélt, hogy elnöksége alatt világbéke volt, és szárnyalt az amerikai gazdaság, míg Biden elnöksége alatt dúl a háború, a gazdaság pedig romokban. Trump szerint az Egyesült Államoknak jelenleg egy olyan elnöke van, aki „elalszik a konferenciákon”, és azon élcelődött, hogy Biden néha azt sem tudja, melyik országban van éppen, miután a jelenlegi elnök vasárnap összekeverte Kambodzsa és Kolumbia nevét.

A korábbi elnök kijelentette, hogy

ha ő vezetné még mindig az országot, akkor biztosan nem robbant volna ki az orosz-ukrán háború

, és említést tett a Lengyelország területén néhány órával korábban becsapódó és két embert megölő rakétákról is, melyeket szerinte az oroszok lőttek ki. Arról beszélt, hogy Biden az atomháború küszöbére sodorta az országot.Trump a hat évvel ezelőtti kampányához hasonlóan most is az Egyesült Államok déli határának megerősítését ígérte, valamint kijelentette, hogy véget vet az amerikai-mexikói határon átáramló drog- és emberkereskedelemnek. A korábbi elnök külön kiemelte az országot sújtó drogproblémát. Arról beszélt, hogy a drogdílerek „fejenként 500 embert ölnek meg a drogjaikkal”, ezért kijelentette, hogy

„minden drogdílert halálra kell ítélni”.

Trump elismerte, hogy jogosak azok a kritikák, hogy a republikánusoknak jobban kellett volna teljesíteniük a félidős választásokon. Szerinte a pártja azért szerepelt rosszabbul a várakozásoknál, mert „a szavazókban még nem tudatosult, hogy mekkora szenvedést és fájdalmat okoz” Biden elnöksége. A korábbi elnök úgy vélekedik, hogy 2024-re még rosszabb lesz a helyzet, és addigra ráébrednek majd erre a szavazók is.

A 2024-es republikánus jelöltségért Trumpnak várhatóan Ron DeSantis floridai kormányzóval kell majd megküzdenie. A korábbi elnöknek rossz hír, hogy míg az általa támogatott republikánus jelöltek országszerte alulteljesítettek a félidős választásokon, DeSantis és a többi republikánus jelölt nagyot nyert Floridában.
 
 
 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató