2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Donald Trump bejelentette, ismét elindul az elnökségért

Magyar idő szerint szerda hajnalban hivatalosan is bejelentette Donald Trump, hogy 2024-ben visszatérne a Fehér Házba, így ismét elindul az elnökségért. Floridai birtokán tartott kampánynyitó eseményén arról beszélt, hogy „újra újra naggyá tenné Amerikát”, miután

Joe Biden „két év alatt nyomorba döntötte az országot”.



A korábbi elnök kicsivel több mint egyórán keresztül beszélt.

A Mar-a-Lago nevű floridai birtokán tartott kampánynyitóján Trump arról beszélt, hogy ő az, aki újra el tudja hozni az amerikaiaknak az aranykort – melyet már egyszer meg is tett, csak Biden és a demokraták lerombolták azt. Trump szerint soha korábban nem volt olyan jó dolguk az amerikaiaknak, mint elnöksége alatt.

A korábbi elnök kijelentette, hogy gondoskodni fog arról, hogy Bident ne válasszák meg újabb négy évre 2024-ben, ugyanis azt nem élné túl az ország. „Ezt nem viccelődve mondom, hanem könnyek között. Az országunk nem élne túl még négy évet” – fogalmazott.



Trump arról beszélt, hogy elnöksége alatt világbéke volt, és szárnyalt az amerikai gazdaság, míg Biden elnöksége alatt dúl a háború, a gazdaság pedig romokban. Trump szerint az Egyesült Államoknak jelenleg egy olyan elnöke van, aki „elalszik a konferenciákon”, és azon élcelődött, hogy Biden néha azt sem tudja, melyik országban van éppen, miután a jelenlegi elnök vasárnap összekeverte Kambodzsa és Kolumbia nevét.

A korábbi elnök kijelentette, hogy

ha ő vezetné még mindig az országot, akkor biztosan nem robbant volna ki az orosz-ukrán háború

, és említést tett a Lengyelország területén néhány órával korábban becsapódó és két embert megölő rakétákról is, melyeket szerinte az oroszok lőttek ki. Arról beszélt, hogy Biden az atomháború küszöbére sodorta az országot.



Trump a hat évvel ezelőtti kampányához hasonlóan most is az Egyesült Államok déli határának megerősítését ígérte, valamint kijelentette, hogy véget vet az amerikai-mexikói határon átáramló drog- és emberkereskedelemnek. A korábbi elnök külön kiemelte az országot sújtó drogproblémát. Arról beszélt, hogy a drogdílerek „fejenként 500 embert ölnek meg a drogjaikkal”, ezért kijelentette, hogy

„minden drogdílert halálra kell ítélni”.

Trump elismerte, hogy jogosak azok a kritikák, hogy a republikánusoknak jobban kellett volna teljesíteniük a félidős választásokon. Szerinte a pártja azért szerepelt rosszabbul a várakozásoknál, mert „a szavazókban még nem tudatosult, hogy mekkora szenvedést és fájdalmat okoz” Biden elnöksége. A korábbi elnök úgy vélekedik, hogy 2024-re még rosszabb lesz a helyzet, és addigra ráébrednek majd erre a szavazók is.

A 2024-es republikánus jelöltségért Trumpnak várhatóan Ron DeSantis floridai kormányzóval kell majd megküzdenie. A korábbi elnöknek rossz hír, hogy míg az általa támogatott republikánus jelöltek országszerte alulteljesítettek a félidős választásokon, DeSantis és a többi republikánus jelölt nagyot nyert Floridában.
 
 
 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató