2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Amerikai katonák verekedtek a budapesti Akácfa utcában

A Metropol értesülése szerint néhány napja megdöbbentő verekedés történt az egyik budapesti szórakozóhelyen. Amerikai „elit” katonák okoztak botrány egy budapesti, Akácfa utcai étteremben.

Úgy tudni, hogy egy, a NATO kötelékében hazánkban tartózkodó speciális alakulat katonái szólalkoztak durván össze, szintén külföldi turistákkal a Király utcában, az Instant-Fogas nevű szórakozóhelyen. A katonák állítólag speciális kiképzésük elemeit is felhasználva verekedtek.

Az amerikai katonák erőszakos fellépése hatalmas botrányt okozott, a helyi biztonsági cég emberei képtelenek voltak megfékezni őket. A Metropol úgy tudja, hogy komoly testi sérüléseket is okozó durva verekedés bontakozott ki az amerikai elitalakulat és a külföldi turisták között.

A biztonságiak végül rendőröket hívtak a helyszínre, akik az eddigi információk szerint a kerületi kapitányságra szállították a mindvégig erőszakosan fellépő, dulakodó USA-katonákat, akikről úgy tudni, hogy az egyik híres-hírhedt amerikai egység speciálisan kiképzett deszantosai voltak.

A Metropol munkatársai a szórakozóhelyen próbáltak további információkhoz jutni, de a helyszíni biztonsági emberek elzárkóztak ettől. Megkeresték az ügyben az illetékes VII. kerületi rendőrkapitányságot az ügy további részleteiről, felvilágosítást kérve.

„Megkeresésére tájékoztatom, hogy az ügyben minősített garázdaság bűntette miatt a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészségen van folyamatban nyomozás. Az ügyben gyanúsítotti kihallgatás nem történt és személyi szabadságot érintő kényszerintézkedés elrendelésére sem került sor. Tájékoztatom továbbá, hogy a rendelkezésre álló adatok szerint súlyos sérülést az ügyben senki nem szenvedett. Más adat a büntetőeljárás eredményessége érdekében jelenleg nem közölhető.”- írta a Metropol.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató