2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

„Magyarország Oroszország trójai falova, ez elfogadhatatlan” – Lefújták a jövő heti V4-találkozót

A csehek és a lengyelek sem akarnak a magyarokkal tárgyalni. A V4 „jelen helyzetében halott” formátum a cseh képviselőház vezetője szerint.

Cseh lapértesülés szerint a cseh parlament képviselőházának és szenátusának vezetői megtagadták, hogy a visegrádi négyek (V4-ek) találkozóján tárgyaljanak magyar kollégáikkal - írja az Euronews.

A Seznam Zprávy információi szerint a pozsonyi találkozót a rendező szlovákok fújták le a Magyarországgal folytatott tárgyalások bojkottja miatt.

Orbán politikáját a cseh képviselőház vezetője, Markéta Pekarová Adamová többször is bírálta. Bojkottjához csatlakozott Miloš Vystrčil szenátusi vezető is annak ellenére, hogy pártja nem áll távol a magyar kormánytól. A cseh lapnak azt mondta, hogy ő amúgy sem ment volna a találkozóra, a szenátus egyik alelnökét küldte volna el. Adamová arról is beszélt, hogy a „mindig a magyarok azok, akik utolsóként járulnak hozzá a szankciós csomaghoz. Folyton engedményeket követelnek, és azzal fenyegetőznek, hogy nem támogatják a további szankciókat".

"Magyarország Oroszország trójai falova, és fontosnak tartom, hogy egyértelmű jelzést küldjünk nekik arról, hogy ez elfogadhatatlan"

- mondta. Úgy látja, van értelme a Visegrági Együttműködésnek, de szerinte a V4 „jelen helyzetében szerinte halott” formátum.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató