2024. május 08. - Mihály
EUR : 389.06
USD : 361.45
Időjárás ikon17°14°

Végre! Nancy Pelosi elkotródik a demokraták bukása után

Nancy Pelosi házelnök csütörtökön bejelentette, hogy lemond vezetői posztjáról, miután két évtizeden át vezette a képviselőházi demokratákat, és az amerikai politika egyik legerősebb és legjobban polarizáló alakjaként szerzett örökséget.- írja rendkívüliben a CNN.

Pelosi, aki az első és egyetlen nő volt házelnök, közölte, hogy továbbra is a képviselőházban marad, lehetőséget adva a következő generációnak, hogy vezesse a képviselőházi demokratákat, akik a vártnál jobb félidős választási eredmény ellenére jövőre kisebbségben lesznek.

"A következő kongresszusban nem fogok újraválasztásra pályázni a demokrata vezetésbe" - mondta Pelosi csütörtökön a képviselőház üléstermében. "Számomra eljött az óra, hogy egy új generáció vezesse a demokrata frakciót, amelyet oly mélyen tisztelek, és hálás vagyok, hogy ilyen sokan készen állnak és hajlandóak vállalni ezt a hatalmas felelősséget"."
Pelosi a párt vezetése alatt elért törvényhozási eredményeket méltatta, mielőtt azt mondta: "Most bátran kell a jövőbe lépnünk". Pelosi elmondta, hogy képviselőnőként továbbra is "San Francisco lakosaiért fog beszélni".

Bejelentésére azt követően került sor, hogy a demokraták elvesztették többségüket az alsóházban, de a 2022-es félidős választásokon megőrizték a szenátus feletti ellenőrzést, és ezzel megakadályoztak egy potenciálisan nagyobb "vörös hullámot".


 

Dobos Adél - Vadhajtások.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató