2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Dobrev bemutatta árnyékkormányának romaügyi árnyék-tanácsadóját

Az európai Magyarország eszméje a magyar cigányságról is szól – jelentette ki Gyurcsány feleségea  pénteki sajtótájékoztatóján, amelyen bemutatta a Demokratikus Koalíció árnyékkormányának romaügyi tanácsadóját.



Dobrev Klára kifejtette: az európai Magyarország eszméje arról is szól, hogy mivel tudjuk segíteni a roma fiatalok kitörését a sokszor örökségül kapott szegénységből, hogy milyen oktatással tudjuk felismerni és kiaknázni a tehetségüket, hogy hogyan tudunk segíteni nekik abban, hogy sikeres polgárai legyenek egy európai Magyarországnak.

Herfort Marietta, a DK árnyékkormányának romaügyi tanácsadója 35 éves, diplomás roma nő. Dolgozott újságíróként, kommunikációs szakemberként, az elmúlt tíz év nagy részében a romák érdekképviseletének szentelte a mindennapjait a civil szférában – mondta el Árnyék Klára.

Herfort Marietta arról beszélt, hogy egy olyan Magyarországot szeretne, ahol a roma gyerekek is megkapják az esélyt a minőségi tanulásra és az előrelépésre, ahol ösztönző, támogató pedagógusok veszik őket körül.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató