2024. április 20. - Tivadar
EUR : 395.06
USD : 371.09
Időjárás ikon11°

Magyarország a példa arra, hogy egy konzervatív kormányzás is sikeres lehet

„Az egyik legsúlyosabb válsággal kell szembenéznünk a II. világháború óta” – fogalmazott a Mexikóban megrendezett CPAC-en a miniszter.

Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter is felszólalt a Mexikóban megrendezett CPAC -en.

Felszólalása elején a miniszter elmondta, hogy „Sajnos nem beszélem az Önök gyönyörű spanyol nyelvét, ezért angolul fogok beszélni”. Hozzátette: „Megtiszteltetés, hogy itt lehetek ma Önökkel. Ez lehetővé teszi számomra, hogy köszönetet mondjak a CPAC Mexico szervezőinek, különösen Eduardónak és Renének, hogy meghívtak engem, és a kedves fogadtatásért”.

„A résztvevők és a felszólalók számából, akik a világ minden tájáról a csodálatos és büszke Mexikóban érkeztek, láthatjuk, hogy nincs túl nagy távolság, amikor a konzervatív erők összefognak, hogy megmutassák egységüket és erejüket. A nemzetközi CPAC létrehozója vagy létrehozása valóban józan ész volt” – fogalmazott Gulyás Gergely. Kifejtette: „Megértettük azt az egyszerű igazságot, hogy egységesen nyerünk, és megosztva pedig veszítünk. 

Az egyik legsúlyosabb válsággal kell szembenéznünk a II. világháború óta”.

A miniszter szerint „Az orosz agresszió nem tartja tiszteletben Ukrajna területi integritását. A háború és az európai szankciók az energiabiztonságot veszélyeztetik, és az egekbe emelik az energiaárakat”.

Elmondta: „1981-ben, amikor én születtem, Ronald Reagan elnök azt mondta a CPAC-en, hogy bárki, aki sikert akar elérni a nagyságban, először felejtse el mindkettőt, és csak az igazságot keresse, a többi majd jön.

Az igazság keresése közben nem szabad megfeledkeznünk egy alapvető elemről! Soha nem felejthetjük el, hogy honnan származunk, hol vannak a gyökereink, ami egyben azt is jelenti, hogy tiszteletben kell tartanunk a konzervatív alapértékeinket: az egyéni szabadságjogot, a jogállamiságot, a költségvetési felelősséget, a szabad piacokat, a keresztény örökséget és az emberi méltóságot.”

Ezt követően hazánk, és a hazai jobboldal iránt a nemzetközi porondon mutatott érdeklődésről is szólt. „Európa szívében Magyarország ezeréves történelemmel rendelkezik, gazdag kultúrával, és azokkal az erős tartalékokkal, amelyek segítettek a nemzetnek túlélni a múltban is. Ez azért volt lehetséges, mert a magyarok mindig is valódi küzdők voltak. 

Harminckét évvel ezelőtt megnyertük hosszú szabadságharcunkat a kommunisták ellen. 

A magyar államnak 10 millió lakosa van, de egy 15 milliós nemzet vagyunk világszerte. Úgyhogy Mexikóvárosnak kétszer annyi lakosa van, mint az én hazámnak” – mondta el Gulyás Gergely.

„Miért vagyunk tehát ennyire érdekesek nemcsak konzervatív barátainknak, hanem a haladó liberálisoknak is szerte a világon?” – tette fel a kérdést a kancellária miniszter.  Hozzátette: „A világ vezető mainstream média platformjai sokkal jelentősebb teret adnak a magyarországi tudósításoknak, mint akár a tízszer nagyobb országoknak. A liberális médiumok általában a magyar miniszterelnököt, Orbán Viktort Donald Trump elnökkel, Bolsonaro elnökkel, Erdogan elnökkel együtt emlegetik, és most Netanjahu ismét csatlakozik majd ehhez a klubhoz. Gratulálunk izraeli barátainknak, akik nagyszerű győzelmet arattak!”

Gulyás Gergely teljes beszédét az alábbiakban olvashatják:

„ Hölgyeim és Uraim! 

Konzervatív Barátaim!

Sajnos nem beszélem az Önök gyönyörű spanyol nyelvét, ezért angolul fogok beszélni. Megtiszteltetés, hogy itt lehetek ma Önökkel. Ez lehetővé teszi számomra, hogy köszönetet mondjak a CPAC Mexico szervezőinek, különösen Eduardónak és Renének, hogy meghívtak engem, és a kedves fogadtatásért.

A résztvevők és a felszólalók számából, akik a világ minden tájáról a csodálatos és büszke Mexikóban érkeztek, láthatjuk, hogy nincs túl nagy távolság, amikor a konzervatív erők összefognak, hogy megmutassák egységüket és erejüket. A nemzetközi CPAC létrehozója vagy létrehozása valóban józan ész volt. Megértettük azt az egyszerű igazságot, hogy egységesen nyerünk, és megosztva pedig veszítünk. Az egyik legsúlyosabb válsággal kell szembenéznünk a II. világháború óta. Az orosz agresszió nem tartja tiszteletben Ukrajna területi integritását. A háború és az európai szankciók az energiabiztonságot veszélyeztetik, és az egekbe emelik az energiaárakat. 1981-ben, amikor én születtem, Ronald Reagan elnök azt mondta a CPAC-en, hogy bárki, aki sikert akar elérni a nagyságban, először felejtse el mindkettőt, és csak az igazságot keresse, a többi majd jön. Az igazság keresése közben nem szabad megfeledkeznünk egy alapvető elemről! Soha nem felejthetjük el, hogy honnan származunk, hol vannak a gyökereink, ami egyben azt is jelenti, hogy tiszteletben kell tartanunk a konzervatív alapértékeinket: az egyéni szabadságjogot, a jogállamiságot, a költségvetési felelősséget, a szabad piacokat, a keresztény örökséget és az emberi méltóságot! Európa szívében Magyarország ezeréves történelemmel rendelkezik, gazdag kultúrával, és azokkal az erős tartalékokkal, amelyek segítettek a nemzetnek túlélni a múltban is. Ez azért volt lehetséges, mert a magyarok mindig is valódi küzdők voltak. Harminckét évvel ezelőtt megnyertük hosszú szabadságharcunkat a kommunisták ellen. A magyar államnak 10 millió lakosa van, de egy 15 milliós nemzet vagyunk világszerte. Úgyhogy Mexikóvárosnak kétszer annyi lakosa van, mint az én hazámnak.

Miért vagyunk tehát ennyire érdekesek nemcsak konzervatív barátainknak, hanem a haladó liberálisoknak is szerte a világon? A világ vezető mainstream média platformjai sokkal jelentősebb teret adnak a magyarországi tudósításoknak, mint akár a tízszer nagyobb országoknak. A liberális médiumok általában a magyar miniszterelnököt, Orbán Viktort Donald Trump elnökkel, Bolsonaro elnökkel, Erdogan elnökkel együtt emlegetik, és most Netanjahu ismét csatlakozik majd ehhez a klubhoz. Gratulálunk izraeli barátainknak, akik nagyszerű győzelmet arattak!

Természetesen hatalmas különbségek vannak az országok és a vezetők között, de valóban miért van, hogy egy ekkora ország, mint a mienk, ilyen nagy fontossággal bír, mint a világpolitika egyéb szereplői? Miért próbálnak ellenfeleink elpusztítani minket, és kizárni minket a politikai színtérről ugyanolyan erővel és dühvel, mint Brazília konzervatív elnökét, vagy a világ legerősebb hatalmának, az Amerikai Egyesült Államoknak a korábbi elnökét? A válasz egyszerű: Magyarország a konzervatív blokk reménysége lett a szabad világban. Ez a bizonyíték arra, hogy a konzervatív kísérlet sikeres lehet. Megszakítás nélkül négy választást nyertünk 2010 óta, mindegyiket elsöprő többséggel. Idén májusban az emberek 54 százaléka szavazott ránk 12 évnyi kormányzás után. Ha megbízható és igaz információ terjedne el hazámról, ez komoly kockázatot jelentene a baloldali és a progresszív liberálisok számára, mert mások is követni kezdenék a példánkat. Ezért hazudik a mainstream média Magyarországról egész nap. Ezen hazugságok és ezek az álhírek, a hírhamisítás, az igazság elhallgatása, ez a nyugati liberális progresszív média alapkritériuma.

Ilyen képesség nélkül persze senki nem lehet újságíró, vagy legalábbis nem tud egy egyszerű cikket sem megjelentetni Magyarországról. A vádak ellenére Magyarország sikeres ország. Ma egymillióval több embernek van munkája, mint egy évtizeddel ezelőtt. Gazdasági növekedésünk évek óta az egyik legmagasabb Európában. A bérek soha nem nőttek olyan gyorsan, mint az elmúlt évtizedben. A magyar export évről évre rekordokat dönt, a befektetők szívesen fektetnek be Magyarországon, és minél inkább kritizálják Magyarországot a külföldi kormányok, annál nagyobb a befektetőik érdeklődése Magyarország iránt. Ez világosan megmutatta a különbséget, a szakadékot az ideológia és a valóság között. Nálunk egyedülállóan 9 százalékos társasági adó, egykulcsos adó van, illetve 15 százalékos személyi jövedelemadó. Magyarország a GDP-jének 5 százalékát költi családtámogatásra. 2010-hez képest megháromszorozódott, és ez a legmagasabb arány az Európai Unióban. Persze ilyen számokról tilos a médiában írni, ezt titokban kell tartani, de az eredményeink önmagukért beszélnek, így ellenségeinknek másra van szükségük, hogy Magyarországot támadják.

Ellenfeleink 2002-ben a következőt állítják rólunk: valaki, aki nem baloldali, vagy nem liberális progresszív, az nem lehet jó demokrata. Úgy gondolják, hogy aki úgy hiszi, hogy az emberek vagy férfinak vagy nőnek születnek, az a szabadság ellensége. Úgy gondolják, hogy bárki, aki úgy gondolja, hogy házasság csak férfi és nő között lehet, az a jogállamiság ellensége. Úgy gondolják, hogy egy állam csak addig létezik, amíg képes megvédeni a határait, az nem tartja tiszteletben az alapjogokat. Akik úgy gondolják, hogy a migráció integráció nélkül veszélyes a társadalomra, azok nem tisztelik az emberi méltóságot. Úgy gondolják, hogy akik hisznek a konzervatív média fontosságában, a mainstream liberálisok ellen, ők a sajtószabadság ellen vannak. Ezért mondjuk azt, hogy a progresszív liberalizmus egyszer a XIX. században még sokat tett a szabadságért, ma viszont a szabadság legnagyobb ellensége, kerékkötője lett. Ma a progresszív liberalizmus az politikai korrektségről beszél, illetve a vallásszabadság és a szólásszabadság megkülönböztetése és az intolerancia, valamint az emberek szabad akaratának tiszteletben nem tartása jellemzi.

A magyar konzervatív politikai közösség és vezetői jobban meg tudták mutatni egyértelmű kiállásukat a szabadság és a demokrácia mellett, mint bárki más. Ma a szabad világban mindenki ezen értékek fontosságáról beszél, de közben az egész életüket ennek tagadásával töltik. Magyarország ezen közben az egyik olyan kivétel, kevés kivétel, amelynek konzervatív vezetői elkötelezettek a szabadság, a demokrácia, a jogállamiság mellett, még a kommunista diktatúra alatt is. Olyankor is, amikor ez még nem volt divatos, sőt üldözték és büntették. Következésképpen mi, a konzervatív világ tagjai, akik itt összegyűltünk, legyünk büszkék arra, hogy legfontosabb közös célunk az, hogy szolgáljuk azt az országot, amely a hazánk. Meg kell osztanunk a tapasztalatainkat, támogatnunk kell egymást, és élveznünk kell a nemzetközi konzervatív együttműködés előnyeit!
Mindannyiukat meghívom Magyarországra, csodálatos fővárosunkba, amely a CPAC 2023-at fogja megrendezni májusban.

Úgyhogy hamarosan Magyarországon találkozunk.

Köszönöm szépen!”

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató