2024. április 18. - Andrea, Ilma
EUR : 393.4
USD : 369.7
Időjárás ikon13°

A New York Times szerint hiteles a videó, amelyen orosz hadifoglyokat végeznek ki az ukránok

A The New York Times is megerősítette annak a videónak a hitelességét, amin az látható, ahogy orosz egyenruhát viselő katonák fekszenek a földön, miután megadták magukat néhány sárga szalagot viselő fegyveresnek. Ekkor lövéseket lehet hallani, és a videó megszakad.

Oroszország szerint az interneten terjedő felvételeken fegyvertelen hadifoglyokat végeztek ki az ukránok.

A leghosszabb, 36 másodperces részleten egy körülbelül 10 fős, teljes katonai felszerelésben lévő csoport látható, akik közül néhányan a földön fekszenek, mások pedig egyenként, felemelt kézzel, láthatóan fegyvertelenül jönnek elő egy épületből.

Olha Stefanishyna, Ukrajna európai és euroatlanti integrációjáért felelős miniszterelnök-helyettese korábban nagyon valószínűtlennek nevezte, hogy a rövid, szerkesztett részleteken az történik, amit Oroszország állít.

A gyilkosságok akkor történtek, amikor az ukrán hadsereg visszafoglalta Makijivka falut a luhanszki régióban november közepén.

A The Times a videókat műholdképekkel összehasonlítva megerősítette, hogy a videókat a falu egyik parasztházában forgatták. A videók annak a négy drónvideóból álló sorozatnak a részei, amelyet november 12-én terjesztett egy ukránbarát Telegram csatorna, amely Makijivka visszafoglalásáról számolt be. A Times megerősítette, hogy a többi légifelvételt is nemrégiben forgatták a faluban.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató