2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Momentum: mondja ki a kormány, hogy Oroszország háborús bűnös állam

Gelencsér Ferenc (Momentumos "állmaférfi") pártja múlt heti kárpátaljai és kijevi látogatásáról számolt be, azt firtatva, mivel "kényszeríti az orosz vezetés" Orbán Viktort és a magyar kormányt, hogy ne utazzon Ukrajnába.

Hozzátette: a Momentum volt az első magyar parlamenti delegáció Ukrajnában, és rendkívül kínos, hogy egy ellenzéki pártnak kell elvégezni a kormány feladatát. Üdvözölte, hogy Orbán Viktor és a Fidesz-KDNP európai parlamenti frakciói megszavazták az összes szankciót. Rendkívül fontos, hogy a Fidesz szankciópárti - jegyezte meg.

Azt kezdeményezte, mondja ki a kormány, hogy Oroszország háborús bűnös állam. Javasolta, hogy "tüntessék el" a közterületekről a bombás plakátokat, ne gyalázzák a háború áldozatainak emlékét. A szankciók nem bombák, azok eszközök a bombák megállítására - jelentette ki. Azt is kérte, hogy a kormány küldjön delegációt Kijevbe.

Gelencsér azt is kijelentette:

"Minket senki nem irányíthat külföldről"

Vicces srác, éppen akkor, amikor a teljes ellenzék botrányba keveredett az amerikai kampánypénzekkel kapcsán.

Fürjes Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára szerint

újkeletű a Momentum aggódása a határon túli magyarokért, hiszen korábban román és szlovák pártokat támogattak a választásokon az ottani magyar pártok helyett.

Közölte, annál világosabban, mint ahogy a magyar kormány és az Országgyűlés tette, nem lehet egyértelműbben állást foglalni az orosz agresszió ellen. Jelezte, Magyarország minden tőle telhetőt megtesz Ukrajna segítése érdekében, az ország egymillió menekültet fogadott be.

A szankciókkal kapcsolatban azt mondta, Magyarország nem fogadja el az olyan szankciós intézkedéseket, amelyek az országnak és a magyar embereknek hátrányosak, károsak, előnytelenek. A kormány kivételeket harcol ki, és miután ezeket eléri, megszavazza a szankciós döntéseket - magyarázta.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató