2023. június 04. - Bulcsú
EUR : 371.06
USD : 344.4
Időjárás ikon24°13°

Félnek! Nem lesz szivárványszínű karszalag a vb-n

Korábban arról lehetett hallani, hogy több nyugat-európai válogatott csapatkapitánya One Love feliratú, az elfogadást és toleranciát népszerűsítő szivárványszínű karszalagban lépne pályára a katari világbajnokságon. Egy olyan országban, ahol a melegek akár öt évig terjedő börtönbüntetéssel is sújtható.

Néhány órával a magyar idő szerint hétfőn délután 2 órakor kezdődő Anglia-Irán meccs előtt már biztos, Harry Kane és a többi nyugat-európai csapatkapitány sem fog szivárványszínű csapatkapitányi karszalagot viselni.

A Guardian első értesülései szerint az Angol Labdarúgó-szövetség (FA) és a FIFA közötti egyeztetéseken kiderült, hogy az angolok nem úsznák csak meg pénzbüntetéssel. Ennek kifizetését a szövetség bevállalta volna Harry Kane csapatkapitány helyett. A legújabb hírek szerint Kane sárga lappal indítaná a meccset még a kezdő sípszó elhangzása előtt, ez pedig túl nagy ár a tiltakozásért. Erről Mark Bullingham, az FA vezérigazgatója beszélt, aki szerint meg kell vizsgálni, milyen más módon tudnák megmutatni, hogy mi az, amiben hisznek.

Wales, Dánia, Németország, Belgium, Hollandia és Svájc csapatkapitányai is szivárványszínű karszalagban futottak volna ki a pályára. Közös nyilatkozatukban leszögezték: a pénzbírságot vállalták volna, az egyéb, csapatkapitányokkal szembeni retorziókat nem.

"Nagyon csalódottak vagyunk a FIFA példátlan döntése miatt" - idézte közös nyilatkozatukat a BBC.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató