2024. június 22. - Paulina
EUR : 397.62
USD : 371.92
Időjárás ikon27°21°

Lengyel lap a háborúról: Mégis igaza volt Orbán Viktornak

A Do Rzeczy szerint Biden mára elvágta magát kommunikációban Putyintól, a békéről tehát egyedül Donald Trump tud tárgyalni – ahogy azt Orbán Viktor is említette.

A Do Rzeczy lengyel lap arról ír: az ország kormánya azon az állásponton van, hogy a végsőkig támogatja Ukrajnát a háborúban.

„Távolabbról szemlélve azonban ez az álláspont egyre kevésbé átgondoltnak tűnik” – írja a szerző, aki ezután áttér Amerikára, azt említve, hogy a 2024-es választáson elinduló Donald Trump eddig többször hangoztatta, hogy ha ő lenne az elnök, nem lenne háború. 

Igaza volt Orbán Viktornak, amikor októberben arról beszélt, hogy egyedül Trump tud békéről tárgyalni, nem pedig Joe Biden”

– húzza alá a szerző, azzal érvelve, hogy Biden már túlságosan elvágta magát Putyintól és túl sokat fektetett abba, hogy konfrontációs pozícióba kerüljön Oroszországgal szemben. 

Abban is igaza van Orbánnak, hogy a békéről Washington és Moszkva fog tárgyalni, nem pedig Kijev”

– teszi hozzá a szerző.

A lengyel lap szerint Orbán Viktor, csakúgy, mint Donald Trump, a konfliktus kezdete óta azt hangsúlyozza, hogy a háborúért Ukrajnán túl is hatalmas árat fizet mindenki.

(Mandiner)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató