2024. április 26. - Ervin
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Márki-Zay: Ha a CIA beavatkozott volna a választásba, Orbán Viktor már börtönben ülne

Azt ígérte Márki-Zay Péter, hogy kedd délután élő sajtótájékoztatón lerántja a leplet, és feloldja a Mindenki Magyarországa Mozgalom számára küldött amerikai támogatásokról szóló titkosszolgálati jelentés titkosítását. 

„Nekünk nincsenek titkaink, szemben a Fidesszel” – fogalmazott az ellenzék volt miniszterelnök-jelöltje, és ismét elbüszkélkedett azzal, hogy ő volt az első miniszterelnök-jelölt a magyar történelemben, aki teljes egészében nyilvánosságra hozta az elszámolást a kampányáról, és nyilvánosan elérhető a 42 ezer soros főkönyv.

Mint fogalmazott, az április 3-i választás egy utolsó kétségbeesett kísérlet volt arra, hogy Orbán Viktor rendszerében, Orbán Viktor szabályai szerint leváltsák Orbán Viktort.

Egy igazi „mission impossible”, azaz lehetetlen küldetés volt szerinte,

ám önfeláldozó módon mégis belementek, vállalva a kormánymédia lejáratását és Orbán elégtételét is. „Számítottunk a támadásokra, bennünket csak a nyilvánosság véd meg” – tette hozzá.

A sajtótájékoztatón sorra cáfolta azokat a  vádakat, mint hogy az ellenzék sikkasztott vagy pénzt mosott volna, és a tiltott pártfinanszírozás sem igaz szerinte, mert nem a pártok, hanem civil mozgalma, az MMM kapta a támogatásokat.

Az sem igaz az ellenzék volt miniszterelnök-jelöltje szerint, hogy Nyugatról beavatkoztak volna a magyar választásba. Ha ez történt volna, akkor szerinte nem pár nappal a választás után indították volna el a jogállamisági eljárást Magyarországgal szemben, és a nyugati titkosszolgálatok már rég közzétettek volna botrányos anyagokat „aberrált és kábítószerező fideszes politikusokról”, vagy kitiltottak volna prominens kormánypártiakat az USA-ból.

„Ha a CIA beavatkozott volna a választásba, Orbán Viktor ma már börtönben ülne”

– fogalmazott Márki-Zay, és megismételte, hogy az MMM kizárólag külföldön élő magyarok támogatását fogadta el, a pártoknak pedig semmi köze az adományokhoz.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató