2024. június 13. - Anett, Antal
EUR : 394.89
USD : 367.51
Időjárás ikon20°14°

Meghosszabbították a drogkereskedelemmel gyanúsított Herczeg Zoltán letartóztatását három hónappal

Rács mögött tölti a karácsonyt és az újévet Herczeg Zoltán, akit október 21-én fogtak el egy másik férfival együtt a rendőrök drogkereskedelem gyanúja miatt – tudta meg a 24.hu.

A Budapesti IV. és XV. Kerületi Ügyészség a letartóztatás további három hónappal történő meghosszabbítására tett indítványt az október 23-án letartóztatott férfi esetében. A nyomozási bíró ülés tartása nélkül határoz a hosszabbítás tárgyában, a döntésről az ügyészségnek nincs tudomása

– mondta a lap megkeresésére Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője, hozzátéve, a gyanúsított nem tett vallomást a folytatólagos kihallgatása során. Amint megírtuk, a divattervező korábban a drogfogyasztást elismerte, a kábítószerrel való kereskedést azonban tagadta kihallgatásán.

Mivel a másik gyanúsítottat csak november 3-án tartóztatták le, ezért az ő esetében még idő előtti a kényszerintézkedés meghosszabbításával kapcsolatos döntés.

Értesülések szerint a bíróság egyetértett az ügyészség indítványával, és február 23-ig meghosszabbította drogkereskedelemmel gyanúsított Herczeg Zoltán letartóztatását.

A korábban ismertek alapján, a BRFK nyomozói két férfit fogtak el a IV. és a XIII. kerületben október 21-én, egyiküknél összesen körülbelül 100 gramm marihuánát és 16 gramm kokaingyanús port, a másik férfinál körülbelül 85 gramm növényi törmeléket, valamint 1 gramm port, az elsődleges adatok szerint kokaint találtak. A kábítószer-kereskedelem büntetési tétele ennél a mennyiségnél kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztés.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató