2022. december 02. - Melinda, Vivien
EUR : 410
USD : 392.68
Időjárás ikon

A katari vb-n sem maradt el a japán szurkolók szokásos szemétszedése

Katarban sem szakadt meg a japánok szokásos vb-tradíciója, ahogy négy éve Oroszországban, úgy most is tömegesen takarítottak össze maguk után a stadionban a szurkolók.

A japán drukkerek már a vb nyitómeccsén is takarítottak, pedig ott nem is játszott a csapatuk, és ugyanígy tettek a válogatott első meccse után is, ahol egyébként nagy meglepetésre 2-1-re legyőzték a németeket.

A japánok persze ünnepelni sem felejtettek el, a helyszínen és otthon is rengetegen örültek a váratlan győzelemnek. Utóbbi amúgy szintén sokat elmond a japán néplélekről, a tokiói Sibuja híres kereszteződésében ugyanis csak akkor szaladtak ki az útra tombolni, amikor zöldre váltott a lámpa a gyalogátkelőnél.

A vasárnapi Katar–Ecuador után egy bahreini influenszer, Omar Farooq videót is csinált a különös szokásról, ahol arról faggatta a szemetes zacskókat osztogató japánokat, hogy miért csinálják ezt, mikor nem is az ő csapatuk játszott. Erre annyit válaszoltak, hogy sosem hagynak hátra szemetet, egyikük pedig azt is megerősítette, hogy nem csak azért takarítanak, mert kamerázzák őket.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató