2024. április 24. - György
EUR : 394.26
USD : 369.47
Időjárás ikon

A szájukat befogva tiltakoztak a német focisták, hogy nem viselhetnek szivárványos karszalagot Katarban

A szájukat befogva álltak oda a szokásos csapatfotóhoz a német válogatott játékosai a Japán elleni vb-meccsen, ezzel tiltakoztak az ellen, hogy a katari világbajnokságon nem viselhetik a szivárványos „One Love” feliratú karszalagot, ami az LMBTQI-közösségek melletti kiállást jelképezi. Manuel Neuer, a német válogatott csapatkapitánya egy, a FIFA által is jóváhagyott karszalagot viselt a meccsen, amit a bíró is ellenőrzött.

Nancy Faeser német sportminiszter viszont a szivárványos One Love karszalaggal érkezett a lelátóra, egyenesen a FIFA-elnök Gianni Infantino mellé.

A meccs előtt arról szóltak a pletykák, hogy a német válogatott mégis beleáll a szexuális kisebbségek melletti kiállásba, és a FIFA fenyegetésének ellenére szivárványos karszalagban lépnek pályára. Ez végül nem így történt, amit abból is lehetett sejteni, hogy a Japán elleni meccs előtt nem sokkal Thomas Müller arról írt Facebook-bejegyzésében, hogy:

csalódni fog, aki azt várja, hogy feladják álmaikat és céljaikat pusztán azért, hogy még egyértelműbbé tegyék politikai álláspontjukat.

A rendezők már korábban jelezték, hogy nem tűrik meg a lelátókon a szivárványos jelképeket, és ebben a FIFA is partner: következetesen „politikai” állásfoglalásnak minősíti ezek használatát.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató