2024. július 15. - Henrik, Roland
EUR : 392.92
USD : 360.91
Időjárás ikon36°24°

Az oroszok lenyomták az Európai Parlament honlapját

Kibertámadás érte az Európai Parlament honlapját, egy Moszkva-barát csoport jelentkezett az akció elkövetőjeként – írta Roberta Metsola, a Strasbourgban éppen plenáris ülést tartó uniós parlament elnöke szerdai Twitter üzenetében. A weboldal cikkünk megjelenések pillanatában még nem elérhető.

Az elnök hozzátette: mindez azután történt, hogy az Európai Parlament Oroszországot a terrorizmus állami támogatójának nyilvánította.

“Informatikai szakértőink visszaverték a támadást és megvédik rendszereinket. A válaszom a támadóknak: dicsőség Ukrajnának” – írta a máltai politikus.

Jaume Duch, az EP szóvivője a Twitteren azt írta, az EP honlapját túlterheléses támadás érte, amelynek az volt a célja, hogy nagy mennyiségű külső forgalmat kényszerítsen a honlap szerverére, megzavarva ezzel a hálózatot. Parlamenti források szerint az akció a közelmúlt legkifinomultabb támadása volt az intézmény ellen.

Az Európai Parlament képviselői a kora délutáni órákban szavaztak Oroszország terrorizmust támogató államnak nyilvánításáról, a nap folyamán a testület honlapja csak korlátozott mértékben volt látogatható.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató