2022. december 02. - Melinda, Vivien
EUR : 410
USD : 392.68
Időjárás ikon

Felmérték a liberálisok: Kamu Geri vezet Budapesten és simán nyerne

Ha most hétvégén lenne a főpolgármester-választás, Karácsony Gergelyre a választók 51 százaléka szavazna - közölte a Medián.

Budapesten nyílik az olló az ellenzék és a Fidesz–KDNP támogatottsága között: október végén a teljes szavazókorú népesség körében 38:27 arányban vezet az ellenzék. Július végén még 36:31 volt az állás.

Egy fővárosi omnibusz-felmérés szerint, amelyet 1000 fős mintán készített a Medián és a 21 Kutatóközpont, az is kiderült, hogy Karácsony Gergely főpolgármester nyár óta stabilizálta a helyzetét. Egy „most vasárnapi” feltételezett választáson ugyanis a júliusi 46 százalékkal szemben újra a választók abszolút többsége, 51 százaléka szavazna rá, miközben az – egyelőre meg nem nevezett – fideszes jelöltre csak 30 százalék.

Az 50 évesnél fiatalabbak korcsoportjaiban magabiztosan vezet a hivatalban lévő főpolgármester, az idősebbek körében kiegyenlített a helyzet. A nyolc osztályt vagy kevesebbet elvégzett szavazók a kormánypárt jelöltjét preferálnák, a közép- és felsőfokú végzettségűek körében viszont igen jelentős Karácsony fölénye - közölte a Medián.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató