2023. március 22. - Beáta, Izolda
EUR : 391.74
USD : 364.51
Időjárás ikon15°

Oroszország leállítja az olajszállítást azokba az országokba, amelyek támogatták az ársapkát

Nem szállít olajat Oroszország azoknak az országoknak, amelyek támogatták az olajársapka bevezetését. Maria Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője szerint az orosz olaj árplafonjának bevezetése nemcsak piacellenes, de megzavarja az ellátási láncokat és bonyolítja a helyzetet a világ energiapiacán.

Oroszország úgy döntött, nem szállít olajat olyan országokba, amelyek csatlakoztak az orosz olajársapka bevezetéséhez – jelentette ki Maria Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője. 

Többször hangoztattuk, hogy az orosz olaj úgynevezett árplafonjának bevezetése piacellenes intézkedés, megzavarja az ellátási láncokat, és jelentősen bonyolíthatja a helyzetet a globális energiapiacokon. Az Orosz Föderáció nem tervez olajszállítást olyan országokba, amelyek csatlakoznak a vásárlók kartelljéhez

– mondta a szóvivő a csütörtöki sajtótájékoztatón, hozzátéve, hogy sok olajtermelő ország is ellenzi az intézkedést. Szerinte ők megértik, hogy ezt az intézkedést Oroszország ellen pusztán gazdasági okokból célozták meg a nyugati országok – írta a TASZSZ orosz állami hírügynökség. 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató