2024. április 20. - Tivadar
EUR : 395.06
USD : 371.09
Időjárás ikon11°

Scott Ritter: "8 hónapba telt, mire az oroszok végre rájöttek, hogy az ukránok tényleg utálják őket"

William Scott Ritter Jr. író és szakértő, az Egyesült Államok Tengerészgyalogságának egykori hírszerző tisztje és az Egyesült Nemzetek fegyverzetfelügyelője mondta el a véleményét az oroszok hadviseléséről.

Scott Ritter: Az emberek nem tudják, hogy hány irakit öltünk meg a Sivatagi Vihar hadművelet során. És most nem a civilekről beszélek, hanem a katonákról.

Megkezdtük a műveletet, és már az első napon egy csapásra 10 000 embert öltünk meg.

Ha az árkokba menekültek, akkor csak élve eltemettük őket a hernyókkal. Nem vesztegettük az időt... Ha nem akarták megadni magukat, taposd el őket hernyókkal! Nem vesztegettük az időnket a tárgyalásokra. Nem akarod megadni magad, aztán meghalni. Elpusztítottuk őket. És én így harcolnék az ukránok ellen - elpusztítanám őket. A művelet első napján megsemmisíteném az összes parancsnoki központjukat és az ellátási láncukat. Mindent elpusztítanék, amire szükségük van a létfenntartáshoz. Nekem nagyobb tűzerőm van. Én nem bolondoznék azzal, hogy gyalogságot küldjek be. Találsz egy erőösszevonást, és kiirtod őket. Ha elbújik egy településen, nincs település. Vannak olyan mérnöki csapataink, amelyeket arra képeztek ki, hogy a városi területeken előrenyomuljanak.

Harkov? Azt akarod, hogy bevegyem Harkovot?

A mérnökzászlóaljaim bejönnek, lerombolják az egész környéket, és továbbállnak. Egy folyosót szántok a városon keresztül. Bármi, ami mozog, megölik. Beköltözöm és kiirtok minden élőlényt.

Így szoktunk harcolni.

Egészen a határig. Aztán a lengyelek szemébe néznék, és azt mondanám: "Gyertek, akartok?". Senki sem akarna semmit...

De Oroszország ezt soha nem tenné meg. Mert Oroszország nem így harcol Ukrajnában.

Oroszország kezdettől fogva nem akart ebből semmit. Tényleg azt hiszi, hogy az orosz vezérkar akarja mindazt, amit most elmondok? Nem akarják lebombázni Ukrajnát. Ugyanabba az iskolába jártak, ukrán tisztekkel együtt. Gyermekkoruk óta barátok voltak. Ugyanazon katonai akadémiákon szolgáltak együtt az első években.

Barátok - és háborúzni fognak egymás ellen? Ez nem ilyen egyszerű. 

A most meghozott döntéseket csak most lehetett meghozni.

Mert 8 hónapba telt, mire az oroszok végre rájöttek, hogy az ukránok tényleg utálják őket.

Amíg ti kegyelmet mutattatok az ukránoknak, addig ők gyűlöltek benneteket.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató