2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Változás: Egy jobbikos gondolt egyet és átült Gyurcsányékhoz

A Demokratikus Koalíció frakciócsoportjához csatlakozott egy Jobbikból kilépett miskolci önkormányzati képviselő."Szilágyi Szabolcs miskolci önkormányzati képviselő csatlakozni szeretett volna a Demokratikus Koalíció frakciócsoportjához, ezért 2022. november 15-én bejelentette, hogy kilépett a Jobbik Magyarországért Mozgalomból, a mai naptól kezdve pedig a Demokratikus Koalíció frakciócsoportjának a tagja" – olvasható a DK közleményében.

A Gyurcsány vezette párt üdvözli Szilágyi Szabolcs csatlakozását a DK frakciócsoportjához.

"Szabolcs tíz éve elszántan dolgozik Miskolc jobbá tételéért, egyéni választókörzetében, az Avason kitartóan és hatékonyan képviseli az ott élők problémáit, küzd és harcol azért, hogy Miskolcnak ez a városrésze élhető, fejlődő, összetartó közösséggé váljon. Büszkék vagyunk rá, hogy ezt a jövőben a DK frakciócsoportjában teszi" – közölte a DK.

Szilágyi Szabolcs még november 16-án jelentette be a Facebook-oldalán, hogy kilépett a Jobbikból. Bejegyzésében azt írta, az utóbbi időben úgy érezte, hogy a tudására és a közel egy évtizedes képviselői tapasztalatára már egyre kevésbé van szükség, így világossá vált számára, hogy az útja és a Jobbiké szét kell hogy váljon.

"Továbbra is hivatásomnak tekintem a közügyekkel való foglalkozást, független képviselőként a Velünk a Város frakció tagjaként kívánok tovább dolgozni Miskolcért, a miskolciakért. Azoknak a remek embereknek, akiket ebben a közösségben volt szerencsém megismerni, a továbbiakban is minden jót kívánok" – fogalmazott a közösségi oldalán.

Legfrissebb bejegyzésében – amelyhez egy Dobrev Klárával való közös fotót is megosztott – a DK-hoz való csatlakozását indokolta meg.

"Az előválasztás során ismerkedtem meg közelebbről a DK helyi közösségével, és már akkor látszott, hogy jól tudunk együtt dolgozni, hiszen Hegedűs Andrea országgyűlési képviselővel közösen próbáltuk felhívni a kormány és a közvélemény figyelmét a Miskolci Vízmű előtt álló problémákra. Ha egy évvel ezelőtt megfogadja a kormány a javaslatunkat a víziközműadó eltörlésére, most nem lenne ilyen nagy bajban a cég" – fejtette ki Szilágyi Szabolcs.

A DK frakciójához csatlakozó politikus többek között leszögezte, hogy még kisiskolás volt akkor, amikor Gyurcsány miniszterelnök volt, majd azt írta:

Nem kellett a tanáraim mellett tüntetni az utcán, mert zavartalanul folyhatott az oktatás, a tanárok által megválasztott tankönyvekből. Nem azt mondom, hogy minden tökéletes és hibátlan volt. Aki a politikában ezt állítja magáról, az egész egyszerűen hazudik. De arra a kérdésre, hogy »miért, a Gyurcsány jobb volt?« Ma az az egyértelmű válasz, hogy igen, jobb volt.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató