2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

A szerb hatóságok elkezdték begyűjteni a migránsokat Horgoson (Videó)

Több mint hatszáz személyt vettek őrizetbe Horgoson a tegnap esti lövöldözést követően - írja a Szerbiai RTV. Az akciót Belgrádra is kiterjesztették.

A településen migránsok csaptak össze csütörtökön estefelé, egy személy megsérült. A terep felderítése jelenleg is tart, az akcióba a speciális egységeket, helikoptereket és drónokat is bekapcsoltak.

A belügyminisztérium tájékoztatása szerint az éjjel egységek érkeztek Nagykikindáról és Szabadkáról is. A helyszínen hat illegális migránst azonnal elfogtak, egyiküknek, egy 20-as éveiben járó bevándorlónak két mellkasi lőtt sebe volt.



Tóth Zoltán Horgos Helyi Közösség elnöke arról tájékoztatta a Magyar Szót, hogy a településen ma tanácskozást tartanak 13 órától. A HK elnöke azt is elmondta, információi szerint ma egy nagy akció keretén belül az összes, a faluban található migránst elszállítják befogadóközpontba.

A tegnap esti lövöldözés után a szerb rendőrség és csendőrség nagy erőkkel kezdte meg Horgoson és környékén az elkövetők felkutatását. A falu és határ közötti egykori gazdasági épületekhez, amelyekben sok migráns tartózkodott több rabszállító érkezett. Automata fegyverekkel felfegyverzett különleges egységek zárták körbe az épületeggyüttest, és drónok és helikopter segitségével figyelték a területet. Az akció jelenleg is tart, nagy számú migránst szállitottak el a helyszínről.

Sajtóinformációk szerint a tegnapi lövöldözésnek egy sérültje van, de a helyiekre hivatkozva egyes lapok több sérültről számolnak be.

A szerb Belügyminisztérium közzétett egy videót: Nagyszabású művelet a migránsok letartóztatására a horgosi lövöldözés után

Miután bejelentés érkezett arról, hogy migránsok járkálnak az utcán és lövöldöznek egymásra Horgoš területén, a rendőrség a csendőrséggel közösen tegnap este részletes átvizsgálást indított a környéken, és a helyszínen hat migránst találtak, köztük egy 20 év körüli személyt, akinek két lőtt sebet ejtettek a mellkasán.

A letartóztatási akció során mintegy 100 migránst vettek őrizetbe.

(Pannonrtv.com nyomán)

Képgaléria

(Kattins a képre a nagyobb méretért)
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató