2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Elfogták Európa egyik legveszélyesebb bűnözőjét Bezenyén

Magyarországon fogták el az Eurojust által felszámolt bűnszervezet egyik vezetőjét. Nyolc országban nyomoztak a nemzetközi bűnszervezetek feltérképezésére, köztük Magyarországon is.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) a rendőrség honlapján közölte: tizenegy ország részvételével zajlott le kedden az a példátlan nemzetközi razzia, amely az Európai Unió számára legnagyobb kockázatot jelentő bűnözői hálózatok vezetőinek, illetve tagjainak elfogását célozta.



Nyolc országban nyomoztak a nemzetközi bűnszervezetek feltérképezésére, köztük Magyarországon is. A KR NNI nemzetközi bűnözés elleni főosztályának győri osztálya volt az, amely részt vett az akcióban, amelyet az Eurojust koordinált hágai központjából.

A D-napon Európa-szerte 94 helyszínen hajtottak végre különböző eljárásokat a nyomozó hatóságok, aminek eredményeként 44 személyt vettek őrizetbe.

Magyarország mellett Csehországban, Franciaországban, Lettországban, Litvániában, Spanyolországban, Szlovákiában, sőt még az Egyesült Államokban is voltak elfogások és kutatások. Többfajta kábítószert – kokaint, hasist, kannabiszt és metamfetamint –, lőfegyvert, lőszert és nagy mennyiségben hamis okiratokat találtak. A rengeteg műszaki és csúcstechnológiai eszköz mellett több százezer euró értékben foglaltak le készpénzt, valamint legalább ugyanekkora összegben luxuskarórákat, illetve nagy értékű festményeket és gépjárműveket, de olyan ingatlanokat is zár alá vettek, amelyek összértéke elérheti a több tízmillió eurót is.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató