2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Rettegnek a brüsszeli vendéglátósok a Belgium-Marokkó meccs miatt

Vasárnap Marokkó Belgium ellen játszik a katari világbajnokságon. A brüsszeli vendéglátósok már előre rettegnek.

 A Le Falstaff söröző tulajdonosa tudja, hogy a Marokkó elleni találkozó nagy kockázattal jár.

„Akár nyer, akár veszít Marokkó, problémák lesznek”

– mondja Emilio Shoaib, "belga" vendéglátós. Miután augusztusban huligánok tönkretették a Le Falstaff nevű éttermét, a tulajdonos extra óvintézkedéseket tesz erre a meccsre.

Shoaib felbérelt néhány biztonsági őrt, hogy álljanak az ajtóban. Reméli, hogy a rendőrség is felvállalja a biztonság egy részét, és vandalizmusbiztossá teszi a Beurs környékét. Ráadásul pénteken nyílik a karácsonyi vásár is - írja vrt.be.

Nem meglepő módon Shoaib óvatos. Még nem sikerült helyrehozni azt a kárt, amelyet a huligánok augusztusban hagytak a Le Falstaffban.

"A kár 187 500 euró volt, nem számítva az asztalokat és a székeket, és nem számítva azt a tényt sem, hogy a sokkoló esemény után alkalmazottakat veszítettem" - mondja Shoaib.

Egyelőre nem tudni, mennyit térít a biztosító. 

Egy másik vendéglátós, Jorn Peeters, a Les Brasseurs-től óvintézkedéseket tesz, de nem aggódik az esetleges károk miatt.

A Les Brasseurs személyzete szintén óvintézkedéseket tesz. „Nem teszünk túl nagy teraszt az utcára, így nem lesz mit dobálni” – mondja Jorn Peeters.

"Egy további embert is tettünk az ajtóhoz, hogy ellenőrizze, ki lép be."

A Le Falstaffal ellentétben a Les Brasseurs-szal a világbajnokság összes labdarúgó-mérkőzését mutatja az üzlet különböző képernyőin.

Korábban Marokkó és Belgium kombinációja okozott sok kellemetlenséget a belvárosban a fontos futballmérkőzéseken. Márciusban például tüzet gyújtottak a Lemonnierlaan-on, Marokkó kvalifikációs meccsén, mikor kijutottak az afrikaiak a világbajnokságra.

2017-ben 22 rendőr sérült meg egy másik meccs miatt:



Peeters szerint azonban ezúttal nincs ok a pánikra. "Régebben a dolgok néha rosszul sültek el, mert az emberek nem voltak felkészülve, és ez egyébként nem csak a Marokkóval vívott meccseken történt. Most mindenki jól informált. Szóval szerintem jobb lesz a vártnál, és nem számítok rá kár."

Ilse Van de Keere rendőrségi szóvivő elmondta, hogy készülnek a vasárnapi találkozóra. "Vasárnap a fővárosi Ixelles rendőrségi körzete lesz felelős a biztonságért. Mindannyian együtt dolgozunk annak érdekében, hogy minden zökkenőmentesen működjön."

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató