2023. február 06. - Dóra, Dorottya
EUR : 384.95
USD : 352.2
Időjárás ikon-9°

Élvezze ki a szombati hűvös időt, mert hamarosan még rosszabb lesz

Szombaton még viszonylag jó időre lehet számítani ahhoz képest, ami a következő két hétben jön – derült ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéseiből.

Szombati előrejelzésükben azt írták, hogy hajnalban ködre lehet számítani, amely aztán napközben felszakadozik, de így is erősen felhős vagy borult, több helyen tartósan párás idő lesz a jellemző. Számottevő csapadék azonban nem várható, a ködös tájakon viszont szitálás, ónos szitálás fordulhat elő, illetve az éjszaka második felétől

NÉHOL A GYENGÉBB ESŐZÉS SEM ZÁRHATÓ KI.

Vasárnap hajnaltól az északnyugatira forduló szelet a Dunántúlon egyre több helyen élénk lökések kísérhetik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3 és +4 Celsius-fok között alakul, de hajnalra északnyugaton a lengedező szél hatására több fokkal enyhül az idő. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 3 és 10 Celsius-fok között valószínű.

A következő két héten kemény mínuszokkal támad a tél 

Az OMSZ egy másik előrejelzéséből az derült ki, hogy a jövő héten és az azt követő héten jellemzően az átlagostól hidegebb időre kell számítani Magyarországon. 

Közlésük szerint az országos átlagos maximumhőmérséklet ebben az időszakban 3,8 és 5,8 fok között, míg a minimumhőmérséklet 2,1 és 0 fok között szokott alakulni. Ezzel szemben az OMSZ előrejelzéséből az látszik, hogy

BŐVEN A FAGYPONT ALATTI HŐMÉRSÉKLETEKRE LEHET SZÁMÍTANI, KÜLÖNÖSEN A MÁSODIK HÉTEN. 

Az OMSZ szerint a leghidegebb az északkeleti, keleti országrészben lehet, nyugaton még nagyjából az ilyenkor jellemző viszonyoknak megfelelően alakul a hőmérséklet.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató