2024. június 24. - Iván
EUR : 397.62
USD : 371.92
Időjárás ikon29°19°

Korlátozás a Shell kútjain: 20 ezerért lehet vinni a benzinből, 50-ért a dízelből

Hosszúhetényen naponta összesen csak 120 liter ársapkás üzemanyagot adnak el, egy autós 10 litert tankolhat az olcsítottból, és 10 litert piaci árasból, tudósít az Rtl. A kút vezetője le is vezette az egyszerű képletet:

60 litert tudunk adni délelőtt, 60 litert délután.

„Az ország biztonsága és energiabiztonsága érdekében optimalizálnunk kellett az ellátási stratégiánkat, és a november 28-án kezdődő héten nem tudunk dízelt és motorbenzint biztosítani Önöknek” – írta a Mol a magyar vidéki családi tulajdonban lévő kisbenzinkutak üzemeltetőinek korábban.

Az elmúlt napok csökkentett beszállítói kapacitásra vonatkozó bejelentései nyomán a Shell-kutakon tankolásonként maximum 20 ezer forintért vásárolható 95-ös piaci áras benzin, ami nagyjából 30 litert jelent, míg maximum 50 ezer forintért piaci áras dízel.

Az Rtl talált olyan Shell-kutat, ahol a 95-ös kifogyott. A Holtankoljak szakértője szerint a Shell kútjai havi bontásban kapja az üzemanyagot, ha az elfogy, akkor abban a hónapban nem kapnak többet. A Mol szerint 15-20 százalékkal több üzemanyagot szállítanak partnereiknek, mint a normál időszakokban, illetve már külföldről is vesznek üzemanyagot,- állította az Rtl.hu.

 

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató