2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Román férfi rabolt a 4-6-os villamoson (VIDEÓ)

Alvó utasokat pakolt ki az elkövető.

Az Ügyészség közleménye szerint vádat emeltek egy büntetett előéletű 34 éves román állampolgárságú férfival szemben, aki idén tavasszal, a 4-6-os villamoson több alvó utast is kifosztott, tőlük pénztárcát, illetve mobiltelefonokat tulajdonított el.

A vádirat szerint a vádlott 2022. április 10-én hajnalban a 4-6-os villamoson, a Margit-sziget és Margit-híd budai hídfő megállója között felfigyelt egy alvó utasra. A vádlott kihasználta a férfi védekezésre képtelen állapotát,

benyúlt a kabátzsebébe és onnan eltulajdonította a sértett pénztárcáját, amelyben a férfi személyes okmányai, bankkártyái, továbbá 150.000 forint készpénz és némi valuta volt.

A román férfi nem elégedett meg a zsákmánnyal, ugyanis hat héttel később ismét kifosztotta egy alvó utastársát a villamoson. A Margit-híd budai hídfő és Mechwart-liget megállók közötti szakaszon leült az alvó férfival szemközti ülésre, majd kivette a sértett kezében tartott 70.000 forint értékű mobiltelefont, amit zsebre tett, majd távozott.

Ezt követően pár nap múlva ugyanezen járaton zsebelt ki egy férfit, akitől ellopta 460 ezer forintot érő telefonját. 

A közlemény szerint a Budapesti II. és III. Kerületi Ügyészség a hasonló bűncselekmények miatt korábban már büntetett 34 éves férfit, mint különös visszaesőt, 3 rendbeli kifosztás bűntettével vádolja, és vele szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozza a vádiratban.

A kerületi ügyészség emellett arra is indítványt tett, hogy a bíróság a vádlottat határozott időre utasítsa ki Magyarország területéről. A férfi jelenleg is letartóztatásban van. 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató