2024. április 18. - Andrea, Ilma
EUR : 394.88
USD : 371.93
Időjárás ikon12°

Teljesen leáll a vonatközlekedés Ausztriában

Egynapos vasutassztrájk lesz hétfőn Ausztriában, ezért november 28-án, hétfőn nulla órától az osztrák állami vasúttársaság, az ÖBB teljes hálózatán szünetelni fog vonatközlekedés és a cég ebben az időszakban pótló buszokat sem indít, adta hírül a Mávinform.



A Reuters arról ír, hogy a nyolc országot, köztük Olaszországot, Németországot, Svájcot, Magyarországot és Csehországot érintő kiesés előzménye, hogy a legnagyobb osztrák ágazati szakszervezet nem tudott megállapodni a mintegy 50 ezer vasúti dolgozót érintő 400 eurós béremelésről.

A munkabeszüntetés miatt már vasárnap este is forgalmi változásokra kell számítani Ausztriában, illetve az onnan érkező nemzetközi, éjszakai vonatok esetében is. A MÁV a fentiek miatt azt javasolja, hogy az érintettek keressék fel a cég, valamint az ÖBB tájékoztatási felületeit, illetve ügyfélszolgálatait.

A Mávinform kitér arra is, hogy a Magyarország és Ausztria közt közlekedő, illetve az azon túlmenő nemzetközi vonatok az eredeti menetrendjük szerint, de csak Hegyeshalom, illetve Szentgotthárd határállomásokig közlekednek a munkabeszüntetés időszakában, majd a két határtelepülésről indulnak vissza Budapestre.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató