2024. április 20. - Tivadar
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Dobrevék az EP-ben verik az asztalt, hogy ne kapjuk meg a pénzünket

Sajtótájékoztatót tartott Dobrev Klára és Barkóczi Balázs az Európai Parlamentből.

Epikus sajtótájékoztatót tartott a dobrevi árnyékkormány az Európai Parlament épületéből: két és fél percben tudatta Dobrev Klára és Barkóczi Balázs a nézőkkel online, hogy 

elvitték a szakszervezetek, tanárok, diákok képviselőit az Európai Parlamentbe, hogy beszámoljanak a magyar oktatás helyzetéről.

Mint ahogy azt Dobrev Klára kifejtette, „a magyar oktatás drámai helyzetben van”. Kifejtette továbbá, hogy összeomlott, mivel „összeomlásnak hívjuk azt, amikor gyerekek nem kapják meg azt a tudást az iskolában, amihez szükségük van ahhoz, hogy sikeres, boldog felnőttek legyenek”.

Beszámolt arról, hogy a diákok elmesélték a tapasztalataikat az EP és EB számára. Mint fogalmazott, „ma az Európai Parlament képviselői egy meghallgatáson végig hallgatták a diákok, a tanárok, a pedagógusszakszervezetek képviselőit, és a Bizottságban is találkoztunk a biztosokkal, akiknek elmondtuk, hogy mi a helyzet Magyarországon”. Leszögezte Dobrev: „azt kértük tőlük, és azt kérték a szakszervezetek, a tanárok és a diákok, hogy az európai uniós pénzek a jövőben Magyarországra úgy jöjjenek, hogy szigorúan ellenőrzik, hogy azt mire költik”.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató