2024. április 20. - Tivadar
EUR : 395.06
USD : 371.09
Időjárás ikon11°

Elon Musk "háborúval" fenyegeti az Apple-t

A Twitter új főnöke, Elon Musk azzal vádolta az Apple-t, hogy "gyűlöli a szólásszabadságot Amerikában" és különböző ellenséges lépéseket tesz a platform ellen. 



A milliárdos hétfőn egy Twitter-szálon indította a széleskörű támadást a vállalat ellen.

"Az Apple többnyire leállította a Twitteren való hirdetést" - állította Musk, majd egy külön bejegyzésben hozzátette, hogy a vállalat "azzal is fenyegetőzött, hogy visszatartja a Twittert az App Store-ból, de nem árulja el, miért".



A vállalkozó elítélte az Apple-t a szólásszabadság aktív elnyomása miatt, és közvélemény-kutatást indított arról, hogy a vállalatnak "közzé kellene-e tennie minden olyan cenzúrázási intézkedést, amelyet az ügyfeleit érintően hozott".

Alig két óra alatt közel egymillió Twitter-felhasználó vett részt benne, és több mint 85%-uk a lépés mellett szavazott.



A technológiai óriás elleni támadását fokozva Musk arról is írt, hogy "titkos 30%-os adót vetnek ki mindenre, amit az App Store-on keresztül vásárolsz". Valójában az Apple által kaszált 30%-os jutalékot már régóta sokan kritizálják, és még egy komoly bírósági csatát is kiváltott az Epic Games ellen, amit a cég végül elvesztett.

A milliárdos egy mémmel kísérte a megnyilatkozását, nyilvánvalóan arra utalva, hogy kész "háborút" indítani az Apple ellen a 30%-os jutalék miatt.

 Musk emellett megismételte ígéretét, hogy magát a Twittert is átláthatóbbá teszi, és ígéretet tett arra, hogy adatokat tesz közzé azokról a cenzúrázási gyakorlatokról, amelyeket a platform az ő felvásárlása előtt alkalmazott.

"A szólásszabadság elnyomásáról szóló Twitter-aktákat hamarosan maga a Twitter teszi közzé. A nyilvánosság megérdemli, hogy megtudja, mi történt valójában ... "

Musk:

Ez a csata a civilizáció jövőjéért. Ha a szólásszabadság még Amerikában is elvész, a zsarnokság áll előttünk.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató