2023. február 09. - Abigél, Alex
EUR : 392.7
USD : 366.63
Időjárás ikon-1°

Ursula keményen megalázza a magyarokat

Eltér az eddigi gyakorlattól az Európai Bizottság elnöke, mivel nem utazik személyesen Budapestre a magyar helyreállítási terv szerdai elfogadásának bejelentésére – idézte a testület szóvivőjét a Szabad Európa. Az utazás elmaradásának okait nem indokolták meg, csupán annyit közöltek, hogy

a bizottság elnöke nem köteles a helyszínen megtenni a bejelentést.

Mindez azért meglepő, mert Von der Leyen eddig minden országban megjelent akkor, ha bejelentette, „pénz áll a házhoz”– tették hozzá.

A portál felidézte, 2021 júliusában már megvolt a budapesti járatra való foglalás is, az utat azonban lemondták azt követően, hogy a magyar parlament elfogadta a Brüsszel szerint a szexuális kisebbségeket súlyosan diszkrimináló törvényt.

5,8 milliárd eurónyi összeg előtt nyílhat meg az út

A magyar helyreállítási terv sorsa ezt követően „összefonódott az időközben megindult jogállami feltételességi eljárással”, és most hosszas tárgyalásokat követően az EU-ban utolsóként kapja meg szerdán az Európai Bizottságtól a „zöld jelzést”.

Ezt követően a következő pénzügyminiszteri tanácsülések egyik ülésén, még december 19-e előtt a tagállamoknak is rá kell majd bólintaniuk a magyar tervre,

amely 5,8 milliárd euró vissza nem térítendő támogatás felhasználása előtt nyithatja meg az utat,

ha Magyarország a számos feltétel közül mindegyiket teljesíti – ismertette a részleteket a Szabad Európa.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató