2024. április 16. - Csongor
EUR : 393.05
USD : 368.85
Időjárás ikon15°

Újabb momentumos politikus lépett át a DK-ba

Hat év után kilépett a Momentumból a párt kecskeméti önkormányzati képviselője, Bodrozsán Alexandra, és átmegy a Demokratikus Koalícióba. „Önkormányzati képviselőként szívügyem és hivatásom is egyben a kecskemétiek érdekeinek eredményes és hatékony képviselete. Ehhez egy olyan szövetségesre leltem, aki biztosítja a szervezeti és szakmai támogatást a további fejlődéshez, és a helyi építkezéshez” – indokolta a döntést a képviselő Facebookon.

Bodrozsán az ellenzéki pártok közös képviselőjelöltjeként indult a kecskeméti központú választókerületben (Bács-Kiskun megye 2.) az áprilisi országgyűlési választáson, ám kikapott a fideszes Szeberényi Gyulától.

A Demokratikus Koalíció közleményben üdvözölte Bodrozsán Alexandra csatlakozását. „Büszkék vagyunk rá, hogy egy igazságtalanságot nem tűrő, erős nővel bővült azok tábora, akik szerint az Európai Magyarország jelenti az egyetlen kiutat az Orbán-rendszerből!”

 
(Bodrozsán Alexandra Kálmán Olgával és Szőkéné Kopping Ritával, a DK két politikusával az egyesült ellenzék március 15-i rendezvényén – Fotó: Bodrozsán Alexandra / Facebook)

Bodrozsán csatlakozásával folytatódott az átlépési hullám a DK-ba, az elmúlt hetekben döntött a DK mellett:

-Déri Tibor, a Momentum újpesti polgármestere,
-Szücs Balázs, a Párbeszéd erzsébetvárosi alpolgármestere,
-Erdősi Éva, az ellenzék volt csepeli polgármesterjelöltje, korábbi párbeszédes politikus és
-Szilágyi Szabolcs, a Jobbik miskolci önkormányzati képviselője, az ellenzéki pártok volt miskolci (BAZ 1.) képviselőjelöltje.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató