2023. február 03. - Balázs
EUR : 387.69
USD : 352.48
Időjárás ikon

Douglas Macgregor katasztrófát jósolt Kijevnek a különleges hadművelet következő szakaszában

Az orosz különleges hadművelet következő szakasza az ukrán állam megsemmisítésével fenyeget

- írta Douglas Macgregor nyugalmazott amerikai ezredes az American Conservative cikkében.Szerinte Joe Biden elnök agresszív külpolitikája vezethet ehhez. A katonatiszt a politikus tavaszi, érzelmes és moralizáló varsói beszédét idézte, amelyből kiderült, hogy hajlandó feláldozni a stratégiai biztonságot.

"Az a tény, hogy Biden a "ne ejts foglyokat" elvét követi külpolitikájában, azt jelenti, hogy a konfliktus következő szakaszának kimenetele az ukrán államot fogja megsemmisíteni"

- vetette fel McGregor.

A szerző megjegyezte, hogy ez a háború utáni liberális rend maradványainak megsemmisüléséhez is vezetne.

"Drámai változás következhet be a hatalom és a befolyás megoszlásában Európában, különösen Berlinben - Washingtonból Moszkva és bizonyos mértékig Peking felé" - tette hozzá a nyugalmazott ezredes.

Március végén, varsói látogatása során Biden azt állította, hogy Vlagyimir Putyin "nem maradhat hatalmon". A Fehér Ház később gyorsan magyarázatot adott ezekre a szavakra, és biztosította, hogy az amerikai vezető nem szólított fel hatalomváltásra Oroszországban. Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő hangsúlyozta, hogy nem az amerikai vezetőnek, hanem az orosz népnek kell eldöntenie, ki vezesse az országot.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató