2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Fordulat: bevihetők a szivárványos holmik a katari stadionokba

Megerősítette a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA), hogy bevihetők szivárványszínű és az iráni tüntetések melletti kiállásra utaló tárgyak a katari stadionokba – írja a brit Independent.

A hatóságok korábban elkobozták ezeket, azokat pedig, akik mégis bejutottak velük a lelátókra, előfordult, hogy kivezették. Pedig a szövetség már öt napja közölte, hogy nem akadályozzák majd az ilyen kiegészítőkkel érkező drukkereket.

A FIFA korábban nem engedélyezte, hogy a vébén szereplő csapatok kapitányai az LMBTQ+ jogokat szimbolizáló szivárványszínű, One Love feliratú karszalagot viseljenek a meccseken. Világossá tették, hogy aki mégis ilyet vesz fel, annak sárga lapot ad a játékvezető.

A keddi Irán-Egyesült Államok csoportmeccsen pedig sok iráni szurkolót akadályoztak meg abban, hogy molinókkal, feliratokkal, zászlókkal üzenjenek a hazájukban tüntetőknek.

A FIFA szerdai közleményében azt írta: értesültek arról, hogy néhány esetben nem engedték be a stadionokba az egyébként engedélyezett tárgyakat. Mostanra azonban garanciákat kaptak arra, hogy a létesítmények vezetőinek figyelmét felhívták a kölcsönösen megállapított szabályok betartására. Azt is hozzátették, hogy továbbra is szorosan együttműködnek a vendéglátó országgal a vonatkozó szabályok és egyeztetett protokollok betartásában.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató