2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Az Európai Unió betiltaná a Twittert is

A szankciók akkor lépnek életbe, ha a milliárdos nem tartja be a tartalom moderálására vonatkozó szigorú szabályokat.

Az Európai Unió tiltással fenyegette meg a Twittert, ha a milliárdos tulajdonosa nem tartja be a tartalom moderálására vonatkozó szigorú szabályokat, ezzel szabályozási csatát kezdeményezve a közösségi médiaplatform jövőjéről – írja a Financial Times.

A Financial Times informátorai szerint Thierry Breton uniós ipari vezető az Elon Muskkal folytatott szerdai videós megbeszélés során fenyegette meg a Tesla vezérét egy esetleges tiltással.

Az uniós vezető az értesülések szerint közölte az üzletemberrel, hogy be kell tartania egy sor szabályt, amelyek között szerepel, hogy

nem helyezhet vissza önkényesen kitiltott felhasználókat,

valamint az is, hogy jövőre bele kell egyeznie a platform úgynevezett „átfogó független auditálásába” is.

Reynders is figyelmeztette az uniós szabályok betartására Muskot

Mint ismert, Breton korábban már jelezte Musk felé, hogy tartsa be az online gyűlöletbeszéd és dezinformáció elleni uniós szabályokat. Azonban nemcsak ő figyelmeztette erre a Tesla-vezért: Didier Reynders, az Európai Bizottság igazságügyi vezetője is hasonló megjegyzéseket tett – emlékeztetett a hírportál.

Ahogy arról korábban lapunk is beszámolt, más EP-képviselők, köztük Guy Verhofstadt belga liberális képviselő is kritikát fogalmazott meg Muskkal szemben. Többek között ő is azért aggódott, hogy „miként fognak megbirkózni a gyűlöletbeszéddel”.

Francia politikus is elmondta a véleményét az EU-ról. Katt ide!

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató