2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

"A kereszténység diadala a pogányság felett" - villantott egy tetoválást a dél-koreai labdarúgó

Kim Min Jae dél-koreai válogatott labdarúgó a Katarban zajló világbajnokságon csapata egyik mérkőzése után levette a mezét, és a hátán lévő tetoválást mutatta:

"A kereszténység győzelme a pogányság felett".

A híres francia festő, Gustave Doré (1832-83) azonos című metszetének reprodukciója.

A nagyméretű tetoválás, amely egy hitét nyíltan megvalló koreai férfi hátának több mint felét, valamint jobb és bal karját foglalja el, részletesen reprodukálja a francia művész munkásságát, aki több mint 200 bibliai témájú festményt készített. A kép központi alakja Krisztus a kereszttel, aki a napkorong hátterében áll, alatta Szent Mihály arkangyal, lábuknál pedig számos istenséget és mitológiai alakot helyezett el a művész, főként görögöket, köztük Zeuszt, Dionüszoszt, Orfeuszt, Hélioszt, Aphroditét, Hermészt, egy szent bikát, de számos egyiptomi istent és a koronáját elhagyva menekülő Sátánt is.

A tetoválásokról Ferenc pápa 2018 márciusában beszélt, amikor egy szeminarista egyenesen őt kérdezte erről a témáról. "Egyesek számára valami gyönyörűség", míg mások "valami nehezen érthető dolognak" tartják őket - mondta. Majd kifejtette, hogy nem kell félni tőlük, és ha jelzik az illető egy bizonyos csoporthoz vagy környezethez való tartozását, akkor kiindulópontot jelenthetnek a fiatalokkal való párbeszéd megkezdéséhez.

Bede Zsolt - Vadhajtasok.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató