2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Így dolgoznak Soros civiljei a magyar határon - Helyszíni riport II.

NGO-k és embercsempészek dolgoznak össze az illegális migránsok Szerbiából való továbbjuttatásában – derül ki délvidéki helyszíni riportból, amit a PestiSrácok készített. A Rábé nevű kistelepülés határában, egy kihalt régi tsz-épületben ottjártunkkor éppen 25 bevándorló várt a fuvarra, amivel tovább viszik őket.

Azt sem rejtették véka alá, hogy addig is, amíg értük jönnek, minden anyagi segítséget, ruhát, élelmiszert megkapnak azoktól a civil szervezetektől, akik érdekes módon még azt is tudják, pontosan hol kell keresni a hosszú útra aktuálisan tovább indulókat. Riportunkban egy helyi férfi részletesen mesél a felvevő pontokról, arról, kik és milyen autókkal érkeznek ide, és beszámol arról is, hogy bizony errefelé is villantak nemrégiben a kések.

Egyre durvább a helyzet a déli határon. Egyelőre csak a szerb oldalon, de hangsúlyozzuk: alig másfél kilométerre a magyar határtól, magyarok lakta településeken. Az elmúlt hónapokban több mint 2500 illegális bevándorló árasztotta el a Röszke túloldalán található Horgos települést. Beköltöztek az üres épületekbe, majorokba és olyan szinten eluralták az egész falut, hogy a helyiek már az utcára is alig mertek kimenni.

A PestiSrácok.hu stábja a minap Délvidéken járt. Bejutottak a múlt heti lövöldözésekben részt vevő migránsok tanyáira. Bár több mint ezer embert már begyűjtöttek a rendőrök és a különleges erők, valamint folyamatosak azóta is a rendőri akciók, intézkedések, a migránsok már elkezdtek visszatérni a táboraikba.

Első riportjukban bemutatták azt a bátor magyar asszonyt, aki kezébe vette a lakossági ellenállást, falugyűléseket szervezett és civilek egy csoportjával követeléseket fogalmazott meg a migrációs nyomás visszaszorítására a helyi vezetésnek, illetve a szerb kormánynak. Bejutottunk és megmutattuk a legnagyobb horgosi migránstanyát is az egykori Bácska-birtokon, ahol egy hete még ötszázan tanyáztak. Őket ugyan kipucolták onnan, 30 marokkóit mégis találtunk a táborban. Ők már a visszatérők.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató