2024. április 24. - György
EUR : 394.26
USD : 369.47
Időjárás ikon

Kanye West Hitlert dicsérte, Elon Musk ki is tiltotta a Twitterről

Elon Musk bejelentette, hogy az amerikai rapper Kanye West Twitter-fiókját ismét letiltották a szabályok megsértése miatt.

Mint ismert, a híres rappert nemrég engedték vissza a platformra, miután a milliárdos megvette a Twittert.

Musk, a Twitter új tulajdonosa közölte, hogy Kanye West fiókját a közösségi hálózaton az újabb szabályszegés miatt ismét letiltották.

A héten az InfoWars műsorában, Alex Jones-szal beszélgetett, aki azt mondta, hogy szimpatizál Adolf Hitlerrel. A rapper a náci diktátort dicsérte: "annak a fickónak, aki feltalálta az autópályát és azt a mikrofont, amelyet zenészként használok" - mondta West a műsorban.



"Mindent megpróbáltam. Ennek ellenére ismét megszegte az erőszakra való felbujtás elleni szabályunkat. A fiókot letiltjuk" - írta Musk a közösségi médiában.

Októberben a CNN azt állította, hogy a zenész évek óta csodálta Hitlert, és még az albumát is róla akarta elnevezni. Ezt követően médiabotrány robbant ki, és Westet antiszemitizmussal vádolták. Október végén azonban a Twitter visszaadta a művész oldalát, amelyet a vitatott kijelentések miatt most ismét blokkoltak.

 

Kanye West nemrég azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy egy divatbemutatóra White Lives Matter feliratú öltözékben jelent meg.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató