2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Egyedül Orbán Viktornak van esze az Európai Unióban - mindenki idióta

A magyar kormányfő már májusban leszögezte, hogy nem jó ötlet a Nyugattól a fegyverszállítás, mert elhúzza a háborút, most Putyin is közölte Scholzcal.

Portálunk is megírta, kijózanító üzenetet küldött Putyin a háború végét illetően, amikor az orosz elnök Olaf Scholz német kancellárral folytatott telefonbeszélgetése során aláhúzta: addig nem lesz béke, míg a Nyugat fegyverekkel pumpálja Ukrajnát.

A Kreml tájékoztatása szerint az orosz elnök pénteken rámutatott, hogy a német és nyugati irányvonal Ukrajnával kapcsolatban „romboló hatású”, és felszólította Berlint, hogy gondolja át a megközelítését. Mint írták,

Putyin „felhívta a figyelmet a nyugati államok, köztük Németország romboló vonalára, amelyek fegyverekkel pumpálják a kijevi rezsimet és kiképzik az ukrán hadsereget”
– közölte a Kreml.

„Mindez, valamint az Ukrajnának nyújtott átfogó politikai és pénzügyi támogatás ahhoz vezet, hogy Kijev teljes mértékben elutasítja bármilyen tárgyalás gondolatát” – tették hozzá.

Orbán Viktor kilenc hónappal ezelőtt: Ez a legrosszabb kombináció

Érdekesség az orosz elnök decemberi kijelentése kapcsán, hogy a Nyugati országok vezetői, így Olaf Sholz német kancellár is beláthatta volna, hogy a fegyverszállításokkal elodázzák az orosz-ukrán konfliktus lezárását.

Emlékezetes, Orbán Viktor miniszterelnök már májusban leszögezte: az, hogy az oroszok a háborút sorozás nélküli akciónak minősítették, míg az amerikaiak Ukrajna korlátlan felfegyverzése mellett döntöttek, a lehető legrosszabb kombináció.

Mint a magyar kormányfő májusban fogalmazott: így a háború hosszú ideig folytatódni fog.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató