2024. április 16. - Csongor
EUR : 393.05
USD : 368.85
Időjárás ikon15°

Giorgia Meloni „kötelességének” nevezte Ukrajna katonai és pénzügyi támogatását

„Ne féljetek a józan ész hangján beszélni, védeni országaink szabadságát és jólétét”  – hangoztatta az olasz kormányfő.

Az Európai Uniónak (EU) védenie kell külső határait, csak a valódi menekülteket kell befogadnia – hangsúlyozta Giorgia Meloni olasz kormányfő az Európai Konzervatívok és Reformerek európai parlamenti frakció Varsói Csúcs (Warsaw Summit) című konferenciáján szombaton lejátszott videoüzenetében.

Meloni a kétnapos konferenciát záró, Álmaink Európája című panelbeszélgetésben szerepelt felszólalóként, és online jelentkezett be oda Santiago Abascal, a spanyol VOX párt elnöke is, valamint beszédet mondott Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő.    

Meg kell találni a közös megoldást az EU-ba történő bevándorlásra”

– hangsúlyozta Meloni.

Az uniónak védenie kell külső határait, „nem kényszerítheti lakosait az illegális bevándorlók tömegeinek befogadására” – tette hozzá. Kijelentette: „szolidaritásunkat csak azoknak kell megadnunk, akik valóban fenyegetés és üldöztetés elől menekülnek”.    

Közös érdek és kötelesség Ukrajna támogatása

A demográfiai problémákkal kapcsolatban Meloni kiemelte a család védelmének fontosságát. Az ukrajnai háborúról beszélve az EU- és a NATO-tagállamok közös érdekének és kötelességének nevezte Ukrajna további katonai és pénzügyi támogatását az e szervezetekben vállalt kötelességek teljesítéseként. A háború gazdasági következményeit említve a szállítási láncok lerövidítését, a vállalkozások túlzott szabályozásának és megadóztatásának lazítását szorgalmazta.  

Arra szólította fel a konferencia résztvevőit, hogy védjék meg a közösen vallott értékeket.

„Ne féljetek a józan ész hangján beszélni, védeni országaink szabadságát és jólétét”  – hangoztatta. Meggyőződését fejezte ki, hogy Európa jövője konzervatív lesz.

(MTI)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató