2023. február 02. - Aida, Karolina
EUR : 390.13
USD : 358.48
Időjárás ikon

Joe Biden meggondolta magát, mégsem beszél Putyinnal

Joe Biden amerikai elnök nem szándékozik beszélni orosz kollégájával, Vlagyimir Putyinnal az ukrajnai háború befejezéséről, mivel jelenleg „nem adottak a feltételek” egy ilyen megbeszéléshez – közölte a Fehér Ház.

A Fehér Ház közölte, hogy Joe Biden amerikai elnöknek jelenleg „nem áll szándékában” tárgyalásokat folytatni Vlagyimir Putyin elnökkel az ukrajnai háború befejezéséről, egy nappal azután, hogy Biden feltételes ajánlatot tett az orosz elnöknek a tárgyalásra.

Ezt azonban az követte, hogy a Kreml közölte, Vlagyimir Putyin minden féllel hajlandó tárgyalniegy feltétellel: elfogadják az elfoglalt ukrán területek Oroszországhoz tartozását. „Vlagyimir Putyin orosz elnök nyitott a tárgyalásokra Oroszország érdekeinek biztosítása érdekében, de a Kreml szerint az Egyesült Államokkal nehéz kompromisszumot találni” – jelentette a Kreml. „A legelőnyösebb út a céljaink elérése diplomáciai úton” – tette hozzá a Kreml.

Egyszerűen nem vagyunk most azon a ponton, ahol a tárgyalások jelenleg gyümölcsöző útnak tűnnek

– mondta pénteken John Kirby, a Fehér Ház nemzetbiztonsági szóvivője.

Joe Biden csütörtökön Emmanuel Macron francia elnökkel tartott sajtótájékoztatóján azt mondta: „Kész vagyok beszélni Putyinnal, ha valóban érdeke fűződik ahhoz, hogy úgy döntsön, megtalálja a módját a háború befejezésének. Ezt a döntést még nem hozta meg”.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató