2023. február 09. - Abigél, Alex
EUR : 392.7
USD : 366.63
Időjárás ikon-1°

Esküt tesz az új energiaügyi miniszter

A tervek szerint az idei utolsó parlamenti ülés 13 órakor a napirend előtti felszólalásokkal kezdődik, szót kap Kissné Köles Erika szlovén nemzetiségi szószóló is.

LETESZI AZ ESKÜT LANTOS CSABA ENERGIAÜGYI MINISZTER.

Az új minisztert Orbán Viktor miniszterelnök javaslatára december elsejei hatállyal nevezte ki Novák Katalin köztársasági elnök. A napirend elfogadása után három órán át interpellációk, azonnali kérdések és kérdések hangzanak el.

Az MTI beszámolója szerint a bizottsági jelentések és az összegző módosító javaslatok vitái is lesznek. Egyebek mellett a képviselők tárgyalják a 2021-es zárszámadást, a jegybanktörvény módosítását, a paksi atomerőmű meglévő blokkjai üzemidejének további meghosszabbításáról szóló határozatot.

Kormányzati struktúraváltás

Palkovics László november 9-én mondott le a Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM) miniszteri posztjáról, a tárcát pedig megszüntették. 

A magyar kormány által november végén benyújtott, Orbán Viktor miniszterelnök által jegyzett törvényjavaslat értelmében szétosztották a Palkovics László lemondása után megörökölt hatásköröket Lantos Csaba, Lázár János és Nagy Márton miniszter között.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató